13 C
donderdag 28 maart 2024
Home- ZeilbergZSV weet weer wat winnen is

ZSV weet weer wat winnen is

Na vijf competitienederlagen op rij, trok ZSV in het zuidelijke Landgraaf eindelijk weer eens aan het langste eind tegen de plaatselijk vv Schaesberg.Maarten Kuunders trof twee keer doel en doelman Leon Thijs hoefde slechts één keer de bal uit het net te halen. Twee ploegen die vanaf het begin op de aanval speelden; dat betekende ruimte voor de ZSV-aanvallers en daar werd optimaal van geprofiteerd.

Na twee wedstrijden waarin de harde wind goed voetbal onmogelijk maakte, scheen deze middag de lentezon volop. Beide ploegen speelden aanvallend en dat viel bij de bezoekers heel goed uit.

In de 18e minuut stond Wiersema aan de basis van gevaar. Hij gaf een mooie steekpass op Ron Verlijsdonk, maar die wist Maarten Kuunders voor zich. Onverwacht stapte Verlijsdonk over de bal en daarmee kwam Kuunders vrij voor de goal. Bekeken rondde hij af en zette daarmee de 0-1 op het bord.

Vier minuten later werd er bij een ZSV-aanval hands gemaakt door een tegenstander. De scheidsrechter floot niet en dat kwam goed uit! Koen Kuunders kreeg de bal in de voeten gespeeld, dribbelde op en zag Maarten Kuunders in een prima positie staan. Koen Kuunders liet zijn neef gemakkelijk scoren: 0-2! De voorsprong was verdiend, want de geelzwarten speelden een prima partij.

Na rust verscheen hetzelfde spelbeeld als aan het einde van de eerste helft: een aanvallende thuisploeg en een verdedigend ZSV, dat met snelle uitvallen gevaar probeerde te stichten. In de 50e minuut was er een goede mogelijkheid voor Koen Kuunders, maar zijn inzet miste kracht.

In de 65e minuut kreeg vv Schaesberg een vrije trap te nemen. Van behoorlijke afstand werd het leer met een streep in het dak van het doel gejaagd. Dit betekende de 1-2 en de thuisploeg kreeg weer meer hoop.

In de slotfase bleven de Limburgers aanvallen, maar de defensie hield stand. Er waren zelfs nog prima mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen door kansen voor Redouan en voor Maarten Kuunders. De 1-2 bleef echter op het bord staan en de overwinning mocht winst voor het collectief genoemd worden! Drie belangrijke punten gingen in de bus mee naar Zeilberg!

Volgende week speelt de ploeg van Ger Demin thuis tegen Volharding, dat deze ronde een ruststand van 0-2 wist om te buigen tot een 4-2 overwinning op Venray.

Door: Martien van Rijt