27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneVuurwapens en grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij ontmanteld drugslab

Vuurwapens en grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij ontmanteld drugslab

Bij het drugslab dat de afgelopen dagen aan de Bergdijk in Someren is ontmanteld, zijn grote hoeveelheden chemisch afval gevonden. Ook zijn in een woning tientallen vuurwapens ontdekt. Tijdens de politieactie zijn vrijdag twee mannen uit Deurne van 38 en 55 jaar en een 68-jarige man uit Someren aangehouden.

De man uit Someren zit nog vast; hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder deze week kwam bij de politie informatie binnen dat in een loods bij een woning in Someren een drugslab zou zitten. Naar aanleiding daarvan is er op donderdagmiddag een inval gedaan.

Groot lab
In de loods en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen vaten gevonden. Een groot deel daarvan bevat chemicaliën of chemisch afval. Volgens de politie moet verder onderzoek uitwijzen om welke stoffen het precies gaat. Er werd ook een hoeveelheid amfetaminepasta aangetroffen. De politie is er zeker van dat op die plek in Someren langere tijd een groot lab in werking is geweest. Specialisten van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn tot vrijdagmiddag bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab en het op een veilige manier opruimen van de chemicaliën.

Wapens
Ook de woning bij de loods aan de Bergdijk is doorzocht. Daarbij zijn tientallen wapens gevonden. Volgens de politie blijkt voor een deel een vergunning te zijn, maar zijn de meeste wapens illegaal. Alle wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Foto: Pim Verkoelen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen