9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergVV De Valk ‘steelt’ punten bij ZSV in Zeilberg (0-1)

VV De Valk ‘steelt’ punten bij ZSV in Zeilberg (0-1)

Een beter voetballend ZSV heeft in een vervelend duel de punten moeten laten aan de gasten uit Valkenswaard, die de tweede plek bezetten op de ranglijst. Dat was er niet aan af te zien, trouwens. Twee mogelijkheden leverden een doelpunt op en die magere voorsprong wist VV De Valk met alle trucjes die voorhanden waren, over de streep te trekken met een eindstand van 0-1 tot gevolg.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Opvallend was dat de scheidsrechter een duwfout van Tim van der Steijn wel met een gele kaart bestrafte, waar hij de vele onhebbelijkheden van spelers van de bezoekende club met de mantel der liefde bedekte.

Frommelgoal
Na tien minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen, toen na een prima aanval de bal vanaf rechts voor werd gebracht door Davy Althuizen. Bij de tweede paal gaf Koen Kuunders de bal echter niet de juiste richting mee. Een kwartiertje later kwamen de gasten met een frommelgoal tegen de verhouding in op voorsprong: 0-1.

Na het doelpunt was de thuisploeg het even kwijt. Gevolg was een vijftal hoekschoppen die verder niets opleverden. Na een half uur kregen de gasten een vrije trap te nemen op zo’n twintig meter van het doel. De bal werd goed geplaatst, maar prachtig uit het doel gezweefd door ZSV-goalie Leon Thijs.

Wissels
Na rust was er maar één ploeg die wilde voetballen en de andere die er op alle mogelijke manieren aan werkte om dat te voorkomen. Ook de wissels die doorgevoerd werden, zodat de thuisploeg op een gegeven moment met meer dan de helft aan aanvallers voetbalde, leverden niets op. Een aantal momenten werd om een strafschop geschreeuwd, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

Net zo min als van de vele onterechte vlagsignalen die door de assistent van de bezoekers afgegeven werden. Hij had zijn geloofwaardigheid al eerder verloren door bij dreigend gevaar de vlag de lucht in te steken. Het lukte de thuisploeg niet om aan de minstens verdiende gelijkmaker te komen.

Op een lelijke manier ‘stal’ De Valk zo de punten in Zeilberg. Twee mogelijkheden, één doelpunt en vervolgens de wedstrijd plat slaan. Vooral de tweede helft heeft ZSV er alles aan gedaan om minstens één punt aan dit vervelende duel over te houden. Helaas is dat niet gelukt. Nu wacht de winterstop, want volgende week is er een vrij weekend voor de geelzwarten.