12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneVVD Deurne: 'We hebben er voor gepleit de lokale ondernemers te ontzien'

VVD Deurne: ‘We hebben er voor gepleit de lokale ondernemers te ontzien’

In het interview dat Toon van Otterdijk vanochtend gaf in ‘In de greep van Corona’  vertelde hij al dat bedrijven uitstel krijgen voor het betalen van bepaalde belastinggelden. Mirjam van Asten (VVD) lichtte dit later deze ochtend verder toe.

“Als VVD hebben we ervoor gepleit de lokale ondernemers te ontzien in deze moeilijke tijd. In de afgelopen periode heeft BSOB de facturen weer verstuurd. Deze kunnen zonder boete later betaald worden, ook zijn de mogelijkheden om in termijnen te betalen verruimd. Dit zijn de eerste maatregelen, hetgeen we nu kunnen doen. We zijn erg blij dat de gemeente hieraan meewerkt. Het verdere verloop moeten we afwachten, we zijn ons er van bewust dat deze tegemoetkoming slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Niet alleen de horeca ondernemers zijn getroffen, we krijgen uit alle hoeken te horen dat de inkomstenstroom minder wordt.”

Hoe serieus de coronacrisis is, werd Mirjam voor het eerst duidelijk net voor de open bedrijvenroute. Van het ene op het andere moment trokken verschillende bedrijven zich terug, terwijl er in Deurne en Helmond eigenlijk nog niks te merken was van Corona. Heel kort daarna barstte ook hier de bom “We zijn blij dat we op tijd hebben besloten de open bedrijvenroute niet door te laten gaan.”

VVD is bij uitstek een partij voor ondernemers, Mirjam benadrukt daarom het belang van kopen in Deurnese winkels “Koop niet online maar bij lokale ondernemers, ze hebben het zo hard nodig.”

Tot slot haalt Mirjam nog aan dat ze in gesprek zijn met de gemeente Gemert-Bakel om een platform op te zetten voor vraag en aanbod van personeel in de regio. “Samen staan we sterk, we kunnen dit allen als we met de neuzen in dezelfde richting staan.”

Luister het interview met Mirjam van Asten op DMG Radio hier terug:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen