1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneWerken in de zorg tijdens coronacrisis

Werken in de zorg tijdens coronacrisis

Donderdag avond werd bekend gemaakt dat alle verzorgingshuizen op slot moeten. Bewoners mogen ten gevolge van de coronacrisis geen bezoek meer ontvangen. Dit heeft nogal wat gevolgen voor bewoners en hun familie. In ‘In de greep van Corona’. Interviewde Ivan van Oosterhout Lisa van der Aa, werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Lisa werkt op een locatie die voor de helft uit jongeren met gedragsproblematiek bestaat en voor de andere helft uit kwetsbare ouderen. Toen besloten werd dat ook deze locatie dicht moest, had het personeel de taak dit te vertellen aan de bewoners en hun familie. “De bewoners snapten er niks van” meldt Lisa “Sommige werden boos, anderen verdrietig. Wat ik nog veel moeilijker vond was het inlichten van de familie, dat deed echt wel iets met me.”

Protocollen
“Als ‘insider’ krijg je niet meer technische info over Corona dan anderen. Wel krijgen Lisa en haar collega’s diverse protocollen toegestuurd voor het geval dat één van de bewoners het virus oploopt.”

Harder werken
Lisa ervaart dat er op dit moment harder gewerkt moet worden dan normaal omdat alle cliënten thuis zijn. “We hebben nog geen extra beschermende kleding omdat niemand besmet is, we zijn bang dat het dragen van bijvoorbeeld mondkapjes paniek zaait bij onze bewoners. Ik vind het wel dubbel, de locatie is op slot maar er komen wel heel veel verschillende begeleiders op de groep, die kunnen het ook allemaal meenemen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen