12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneVVD Deurne stelt vragen over woningbouw aan Hogeweg bij ‘Tuinpad van mijn...

VVD Deurne stelt vragen over woningbouw aan Hogeweg bij ‘Tuinpad van mijn vader’

Fractievoorzitter Tom Oomen van de VVD in Deurne heeft raadsvragen gesteld over het burgerinitiatief ‘Tuinpad van mijn vader’ dat op dit moment wordt uitgevoerd op de locatie aan de Hogeweg waar vroeger de Brigantijn stond. “De Deurnese gemeenschap zit erg verlegen om woonruimte en snakt naar beschikbare woningen. De voormalige Brigantijn locatie is wat ons betreft zeer geschikt voor woningbouw,” geeft Oomen aan.

Eind 2017 is er een burgerinitiatief ingediend met als werktitel ‘Tuinpad van mijn Vader’. De wens van de initiatiefgroep was om een cultureel-recreatieve wandelroute in Deurne te verwezenlijken. Het idee wordt gesteund door verschillende partijen uit de Deurnese samenleving zoals Museum de Wieger, Centrummanagement, Cultuurcentrum Deurne, VVV Deurne en de Heemkundekring. Ook de gemeente ondersteunt het initiatief. Oomen van de VVD in Deurne geeft aan: “Hoewel wij het initiatief ondersteunen en erg sympathiek vinden, willen wij voorkomen dat er locaties in Deurne geclaimd worden door een initiatief dat nog in de kinderschoenen staat en waar de gemeenteraad zich nog niet over heeft mogen uitspreken.”

‘Planken voor banken’
Daarom heeft Oomen vragen gesteld over welke kosten er tot nu toe zijn gemaakt en wat de gevolgen zijn voor mogelijke woningbouw in de toekomst op die locatie. De gemeente geeft aan dat de kosten voor de elementen die nu op het pad minimaal zijn omdat de beelden van kunstenaar Joep Coppens vanaf andere locaties naar het park zijn verplaatst. Deze beelden moesten op de vorige locaties wijken vanwege nieuwe ontwikkelingen en zouden anders in een opslag op de gemeentewerf terecht komen. De banken die langs het pad staan waren door een samenwerking met Holtens Molen al op voorraad in het kader van het project ‘planken voor banken’.

Tweede park
Maar zit Deurne zit te wachten op een tweede park? Oomen betwijfelt het: “ Deurne heeft met de kasteeltuin al een mooi park in haar gemeente, waar helaas erg weinig gebruik van wordt gemaakt. De voormalige Brigantijn locatie is wat ons betreft zeer geschikt voor woningbouw.”  Op de vraag van de VVD of de ontwikkeling van het ‘Tuinpad van mijn vader’ woningbouw op die locatie in de weg staat, laat de gemeente weten dat wanneer besloten zou worden om woningen te ontwikkelen op deze locatie, er sprake is van een nieuwe situatie. Dan moet bekeken worden wat dit betekent voor het burgerinitiatief ‘Tuinpad van mijn vader’.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen