5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVVD stelt vragen over openbare toiletten in centrum Deurne

VVD stelt vragen over openbare toiletten in centrum Deurne

Een oma die met haar kleindochter in Deurne aan het winkelen was, liep deze week tegen een probleem aan toen het meisje plotseling naar de wc moest. Bij de kledingzaak waar ze op dat moment waren, mocht het niet. De grootmoeder spreekt op de Facebookpagina ‘Wat houdt je bezig in Deurne’ haar verbazing uit.

Zelfs toen ze aangaf dat haar kleindochter pas vijf jaar oud is en echt heel nodig moest, luidde het antwoord: “Nee, u moet maar naar het gemeentehuis.” De vrouw snelt zich met het meisje naar het gemeentehuis maar daar komen ze aan een gesloten deur. Zelfs bij een winkel waar de vrouw regelmatig komt, wordt ze de deur gewezen omdat het verzekeringstechnisch niet mag, zo vertelt ze op de Facebookpagina.

Raadsvragen
De oma is niet de enige die zich bezig houdt met de mogelijkheden voor een sanitaire stop in het centrum van Deurne, of het nou voor haar vijfjarige kleindochter is of voor een bejaarde die slecht ter been is. Mark van den Heuvel van de Deurnese VVD heeft vorige week raadsvragen gesteld over de mogelijkheden voor een openbare toiletvoorziening in Deurne. Van den Heuvel legt uit: “Het gemeentehuis is na de middag gesloten en bij winkels kun je niet terecht vanwege de coronamaatregelen. Ook de horeca is natuurlijk niet open, dus waar moet je heen als je tijdens het winkelen toch een ‘boodschap’ moet?”

Voor het vijfjarige meisje liep het avontuur goed af omdat de oma uiteindelijk maar snel naar huis ging en de kleindochter net op tijd was. Van den Heuvel van VVD Deurne zag het bericht ook op Facebook en concludeerde: “Wordt toch tijd dat er een oplossing komt voor een openbare toiletvoorziening in Deurne.”

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen