12.1 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneCentrum van Deurne leeft op met komst van nieuwe winkels

Centrum van Deurne leeft op met komst van nieuwe winkels

De leegstand van verschillende winkelpanden in het centrum van Deurne is voor veel mensen een doorn in het oog. Lege etalages zien er niet gezellig en uitnodigend uit waardoor het winkelend publiek misschien nog meer wegblijft. Maar er lijkt nu toch verandering in het straatbeeld van het Deurnese centrum te komen met in heel korte tijd vier nieuwe zaken op nog honderd meter afstand van elkaar. Ondanks de coronacrisis durven ondernemers in Deurne het aan om het centrum samen aantrekkelijker te maken met de aanwezigheid van hun zaken.

De grootste nieuwkomer in het centrum van Deurne is een filiaal van Xenos. Vorige week werd al bekend dat de huurovereenkomst was getekend en dat de winkel aan de Wever 15 na een korte verbouwing snel haar deuren zou openen. Donderdagochtend 10 december was het zover en konden de eerste klanten rondkijken en shoppen nadat de winkel in sneltreinvaart was omgebouwd. De Xenos in Deurne heeft een oppervlakte van ongeveer 734 vierkante meter en is in het pand gevestigd waar voorheen C&A zat. Die modeketen sloot drie jaar geleden haar deuren.

Vis van Hein
Naast het filiaal van Xenos heeft het centrum vorige week weer een visspeciaalzaak met een oude bekende als eigenaar. Hein van Helvoirt is weer terug op de plek waar hij ongeveer acht jaar geleden stopte met zijn winkel. Hij is enthousiast over de toekomst van zijn zaak ‘Vis van Hein’: “Het voelt zo goed dat ik er weer ben. De visspeciaalzaak is in een nieuw jasje gestoken, met natuurlijk nog de lekkere producten van toen. Verse vis op ijs, salades, maaltijden, borrelhapjes noem maar op. Maar we hebben ook veel nieuwe producten toegevoegd aan ons assortiment”, vertelt Hein van Helvoirt.

Sushi
En er is woensdag 9 december nog een nieuwe zaak geopend in het centrum die zich richt op de inwendige mens; een filiaal van Sushi Eight aan de Torenstraat 1 in Deurne. De Brabantse keten van sushizaken heeft met Deurne erbij, nu tien filialen in onder meer Beek en Donk, Nijnsel, Den Bosch, Uden, Heeze, Drunen en Bladel. Sushi Eight start binnenkort ook nog filialen in Best en Oirschot.

Barbershop
Al iets langer open maar ook nog betrekkelijk nieuw in het Deurnese centrum is Barbershop Amar waar je geknipt kunt worden met en zonder afspraak. Deze zaak is gevestigd aan de Wolfsberg 5 in Deurne.

Foto: Martien van Dam

Lees ook:

Centrum van Deurne krijgt nog dit jaar een Xenos in oude pand C&A

Toch weer een visspeciaalzaak in Deurne; Hein van Helvoirt terug op zijn vertrouwde plek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen