15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneVVV Deurne onderzoekt mogelijkheden voor themajaar rond Jules de Corte

VVV Deurne onderzoekt mogelijkheden voor themajaar rond Jules de Corte

De VVV in Deurne gaat onderzoeken of er voldoende draagvlak en medewerking is om in 2024 een ode te brengen aan Jules de Corte in de vorm van een nieuw themajaar. De kleinkunstenaar die op 29 maart 1924 in Deurne werd geboren, woonde jarenlang aan de Geldersestraat in Helenaveen. De Corte genoot als talentvolle zanger, pianist, dichter en tekstschrijver landelijke bekendheid en ontving voor zijn brede oeuvre talrijke prijzen.

De VVV heeft een gesprek gehad met de zoon van Jules; Ernst de Corte en Willem-Jan van der Sanden, de huidige bewoner van het voormalige woonhuis van De Corte in Helenaveen. Zij zijn enthousiast over het plan om in 2024 het 100ste geboortejaar van de muzikale alleskunner te vieren met een themajaar onder de vlag van ‘Deurne Palet van De Peel’.

Heb je ideeën voor een leuk evenement of wil je een activiteit organiseren dat past in dit thema? Dan roept de VVV je op om nu al na te denken over de aanpak en uitvoering en om het idee of initiatief alvast te melden in een email aan conny@vvvdeurne.nl. In het voorjaar van 2023 zal de VVV een bijeenkomst organiseren om samen met enthousiaste partijen, ondernemers en inwoners met elkaar van gedachte te wisselen over de ideeën en dit jubileum vorm te geven.

Foto’s: Jack de Nijs – Nationaal Archief/DeurneWiki – Collectie mevrouw De Corte-Dekker

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen