11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneWaarderingsactie voor mantelzorgers in Deurne

Waarderingsactie voor mantelzorgers in Deurne

Gemeente Deurne en de LEVgroep houden dit jaar opnieuw een waarderingsactie voor mantelzorgers. In de week van 10 november, waar de Dag van de mantelzorg in valt, worden mantelzorgers in Deurne in het zonnetje gezet. Dit als waardering voor alle zorg en ondersteuning die zij bieden aan zorgvragende inwoners in de gemeente.

Dit jaar ontvangen mantelzorgers een waardering in de vorm van een geldbedrag. Daarnaast is er een koopavond voor mantelzorgers op vrijdag 10 november. Mantelzorgers die deze koopavond bezoeken worden door de ondernemers extra in het zonnetje gezet met acties en kortingen. Zij krijgen dit op vertoon van hun bevestigingsbrief of de digitale bevestiging op hun telefoon. Winkels die meedoen zijn te herkennen aan een poster in de etalage.

Aanmelden
Mantelzorgers kunnen zich in de periode van 4 september tot en met 15 oktober aanmelden voor de waardering. Ook anderen kunnen mantelzorgers aanmelden. Vanaf 4 september zijn hiervoor formulieren beschikbaar via de website van de LEVgroep. De aanmeldformulieren zijn vanaf maandag 4 september ook beschikbaar op verschillende openbare plaatsen in Deurne, zoals de bibliotheek, bij huisartsen en het gemeentehuis.

In aanmerking
Mantelzorgers komen in aanmerking als zij tenminste acht uur per week en langer dan drie maanden hulp en ondersteuning bieden. Voor mantelzorgers jonger dan 18 jaar geldt dat zij meer dan gebruikelijke zorg (dagelijkse ondersteuning) moeten geven aan een naaste. De woonplaats van degene die de zorg krijgt is leidend. Als een mantelzorger zorgt voor iemand die in een andere gemeente woont, kan hij of zij de waardering aanvragen in die gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen