17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- LiesselWaarschuwingsschoten bij achtervolging vrachtwagen op A67

Waarschuwingsschoten bij achtervolging vrachtwagen op A67 [update]

[update] De vrachtwagenchauffeur die woensdagochtend op de A67 is aangehouden na de achtervolging die startte bij Liessel, wordt verdacht van ladingdiefstal. In de gestolen vrachtwagen lagen spullen die op een parkeerplaats langs de A67 waren gestolen uit een ander voertuig.

Het gaat om een 46-jarige man uit Albanië. Er is ook door een politieagent aangifte tegen hem gedaan van poging tot doodslag omdat de verdachte probeerde met de vrachtwagen een politieauto te rammen. De politie is nog op zoek naar 6 andere verdachten.

Liessel

Bij de achtervolging van een vermoedelijk gestolen vrachtwagen die woensdagnacht werd gespot op de A67 bij Liessel, heeft de politie bij het vluchten van de verdachten op een parkeerplaats in Veldhoven waarschuwingsschoten gelost.

Het voertuig viel op toen het op de snelweg A67 Liessel passeerde. De vrachtwagen had Hongaarse kentekenplaten die niet bij de trekker of oplegger hoorden. De politie zette de achtervolging in vanaf Liessel richting Eindhoven. De bestuurder weigerde te stoppen en zette de vrachtwagen uiteindelijk stil bij een parkeerplaats aan de A67 in Veldhoven. Daarna gingen de bestuurder en andere inzittenden van de vrachtwagen er te voet vandoor. De politie denkt dat er nog een andere auto betrokken is bij deze zaak omdat de inzittenden van dat voertuig het ook op een rennen zetten.

Man aangehouden

De politie zette een zoektocht in en kon met de hulp van speurhonden een man aanhouden. Daarna is rond 6:00 uur woensdagochtend nog gezocht naar in elk geval vier andere verdachten. Omdat een van de mannen de snelweg probeerde over te steken ontstond een gevaarlijke situatie waarop de politie een aantal waarschuwingsschoten heeft gelost. Er raakte niemand gewond.

Afsluiting A67

De snelweg A67 was door de achtervolging een tijdje afgesloten in beide richtingen tussen knooppunt De Hogt en Eersel. Vanaf woensdagmorgen 9:30 uur wordt er niet meer actief gezocht naar verdachten in de buurt van de snelweg maar de politie voert nog wel nader onderzoek uit.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen