7.6 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneWageningen Universiteit gaat Peelbrand onderzoeken

Wageningen Universiteit gaat Peelbrand onderzoeken

De universiteit van Wageningen heeft van de gemeente Deurne en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de opdracht gekregen om onderzoek te doen naar de oorzaak en bestrijding van de Peelbrand. Ook wordt de relatie tussen natuurinrichting en brandveiligheid tegen het licht gehouden.

“We hebben voor deze universiteit gekozen, omdat zij gespecialiseerd zijn op het gebied van natuurbranden en ecologie”, is te lezen in een verklaring van de gemeente. De afgelopen periode zijn de dorpsraden van Liessel, Neerkant, Helenaveen en Griendtsveen betrokken bij de voorbereidingen van het onderzoek. Voor 31 oktober 2020 moeten de resultaten worden opgeleverd. Het onderzoek kost naar schatting zo’n 43.000 euro.

Aangifte
De brand die in april in de Deurnese Peel ontstond, heeft 800 van de 1.000 hectare van het natuurgebied verwoest. Staatsbosbeheer heeft onlangs aangifte gedaan bij de politie vanwege mogelijke brandstichting. Politie en justitie hebben deze aangifte in behandeling. Dit staat los van het onderzoek van de universiteit van Wageningen.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen