1.3 C
Deurne
zondag 4 december 2022
Home- DeurneZomerexpositie over Peelrandbreuk op natuur- en milieucentrum Ossenbeemd

Zomerexpositie over Peelrandbreuk op natuur- en milieucentrum Ossenbeemd

Wethouder Marinus Biemans heeft donderdag 16 juli in natuur- en milieucentrum “De Ossenbeemd”, aan het Haageind in Deune, een zomerexpositie geopend onder de naam “De Breuk in Beweging”. Het project moet er toe leiden dat je daar binnenkort alle informatie over de Peelrandbreuk kunt vinden. Immers de Peelrandbreuk loopt dwars door Deurne en slechts op een paar honderd meter van de Ossenbeemd.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord Brabant, Waterschap Aa en Maas en de gemeente Deurne. Daarnaast wordt er samengewerkt met andere initiatieven op dit terrein, zoals bijvoorbeeld “Bijzonder Brabants”, waar de Peelrandbreuk dwars door de groentetuin loopt en met de Heemkundekring H.N.Ouwerling.

Activiteiten
In het kader van dit project worden op het terrein van de Ossenbeemd een aantal buitenelementen gerealiseerd, waaronder een spel op zonne-energie, dat je laat kennis maken met de Peelrandbreuk en een grondwaterpeilmeter, wordt een wandel- en fietsroute uitgezet en een interactieve tentoonstelling gerealiseerd met informatie, maar ook waarin kinderen zelf kunnen gaan ‘schatgraven’. Daarnaast wordt het komend jaar onderzocht op welke wijze de informatie over de Peelrandbreuk een structureel onderdeel van het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd kan worden.

Om de start van het project te markeren is de zomerexpositie samengesteld. Door studenten van de HAS zijn een aantal informatiepanelen samengesteld over de Peelrandbreuk en door de gemeente Deurne zijn drie lakprofielen (afdrukken) van de Peelrandbreuk ter beschikking gesteld. Daarnaast is er materiaal geleverd door de Heemkundekring H.N. Ouwerling en door de Wijkraad van de Heiakker. Bezoekers kunnen meedenken over de wijze waarop de Peelrandbreuk in Deurne beter zichtbaar of herkenbaar kan worden gemaakt.

Behalve de informatie over de Peelrandbreuk is ook een expositiewand samengesteld over alle aspecten van duurzaamheid op de Ossenbeemd. De expositie is te bezichtigen tot en met 13 september en de toegang is gratis. De openingstijden lopen parallel aan de openingstijden van de Ossenbeemd, te weten dagelijks, behalve op zaterdag, van 13.00 – 17.00 uur. Zaterdags gesloten. Groepsbezoek buiten openingstijden is op afspraak mogelijk via info@ossenbeemd.nl.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen