9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- ZeilbergWat moet de politiek doen voor Zeilberg?

Wat moet de politiek doen voor Zeilberg?

Die vraag staat centraal tijdens de politieke forumavond die Dorpsraad Zeilberg organiseert op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in de Muziekmeule in Zeilberg. Thema van de avond is ‘leefbaarheid in Zeilberg’.

De Dorpsraad meldt: “Er is al jarenlang niet meer gebouwd in Zeilberg, waardoor jonge mensen bijna gedwongen worden om buiten Zeilberg een thuis op te gaan bouwen. Dat heeft consequenties voor de school, het verenigingsleven en het gemeenschapshuis. Maar denk ook eens aan onze veiligheid zo dicht bij het spoor waar dagelijks goederentreinen met gevaarlijke stoffen rijden. Zeilberg kent een groot buitengebied. Wat gebeurt er met de leegstaande/stoppende agrarische bedrijven? Zomaar wat onderwerpen die voorbij komen.

De gemeenteraad neemt belangrijke besluiten die enorm van invloed kunnen zijn op je directe woonomgeving. De gemeenteraadsleden worden door ons allemaal gekozen. Het is dan ook goed om je vooraf te informeren over hun standpunten zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen op wie je gaat stemmen. Zeilbergers die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 kunnen tijdens deze avond ook hun eigen vragen voorleggen aan de verschillende fracties.”

De presentatie van deze avond is in de deskundige handen van Peter van Dinther (oud-directeur basisschool Zeilberg) en heeft een informatief karakter. Uiteraard is de avond gratis toegankelijk en koffie en thee staat klaar.

Wilt u vooraf al vragen indienen? Dat kan via secretariaat@dorpsraadzeilberg.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen