26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneWaterschap pompt 400 liter water per seconde extra naar Peelkanalen vanwege droogte

Waterschap pompt 400 liter water per seconde extra naar Peelkanalen vanwege droogte

Omdat de verwachting is dat het komende tijd warm en droog blijft, pompt waterschap Aa en Maas vanaf gisteren 24 uur per dag zo’n 400 liter water per seconde extra naar de Peelkanalen om droogval van sloten en beken te voorkomen.

De aanvullende droogtemaatregelen van het waterschap houden onder meer in dat er extra kanaalwater uit Wessem-Nederweert naar de Noordervaart wordt gestuurd. Dit wordt gedaan in samenwerking met Rijkswaterstaat en waterschap Limburg.

Wessem-Nederweert
“We hebben samen met die partijen afspraken gemaakt over het tijdelijk verhogen van de hoeveelheid water die we in ons watersysteem kunnen inlaten. Een pomp aan het voedingskanaal pompt water over van het kanaal in Wessem-Nederweert naar de Noordervaart. Hierdoor kunnen we de komende weken 400 liter per seconde extra aanvoeren”, meldt het waterschap.

Beken
Het water wordt met waterschap Limburg gedeeld. 50 procent van het water dat vanuit Rijkswaterstaat wordt aangevoerd aan waterschap Limburg, wordt doorgezet naar het werkgebied van Aa en Maas. “Dit extra water helpt de beken die het zwaar hebben door de droogte. Doel is om zoveel mogelijk water aan te blijven voeren op deze beken”, geeft het waterschap aan.

Foto: waterschap Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen