26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneEleye Boerenkamps maakt kunst over haar jeugd en familie in Deurne

Eleye Boerenkamps maakt kunst over haar jeugd en familie in Deurne

Ze woont zelf al 10 jaar niet meer in Deurne maar werd er wel geboren en haar familie woont er nog steeds. Voor Eleye Boerenkamps is haar jeugd de inspiratiebron geweest voor het werk dat bij de tentoonstelling Family Works te zien is van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 14 augustus. Vanavond wordt de expositie in De Fabriek in Eindhoven geopend om 19.30 uur.

De persoonlijke herinneringen en familiegeschiedenis van Eleye zie je terug in bijzondere creaties. Foto- en videomateriaal uit het verleden van haar jeugd en familie in Deurne wordt gecombineerd met verschillende materialen en technieken.

Geboortedorp
Voor de tentoonstelling is Eleye uit Amsterdam weer even teruggekeerd naar haar geboortedorp Deurne, waar ze bij familie logeert. Haar opa’s, oma’s, moeder, vader en bonusvader spelen een belangrijke rol in de kunst die ze heeft gemaakt voor Family Works. Niet alleen als inspiratie voor de kunstwerken; maar de familieleden zullen ook fysiek aanwezig zijn in de tentoonstelling.

Schelden
Tijdens de opening van de expositie op vrijdag 5 augustus zal vader Harrie aanwezig zijn. Voor Eleye zijn het opmerkelijk genoeg de scheldwoorden die haar vader vroeger altijd riep, die haar op ideeën voor kunstwerken hebben gebracht. Tegenover het ED vertelt Eleye dat bijvoorbeeld het woord ‘sufkut’ is terug te zien in de tentoonstelling. “Mijn vader is erg creatief in het schelden”, vertelt ze.

Familieleden
Ook op andere dagen zullen verschillende familieleden van Eleye aanwezig zijn in Eindhoven. Bonusvader Twan is er op zaterdag 6 augustus en op zondag 7 augustus zijn tot 15.00 uur oma Riek en opa Jo present bij de expositie. In het weekend van 12, 13 en 14 augustus zijn respectievelijk moeder Suzan, oma Nellie en opa Pieter en Loriën en Vera bij de tentoonstelling aanwezig.

Het werk van Eleye is te zien in De Fabriek aan de Baarsstraat 38 in Eindhoven. Vrijdag 5 augustus wordt de tentoonstelling om 19.30 uur geopend waarna de expositie dagelijks is te bezichtigen van 13.00 tot 18.00 uur en op zondagavond 14 augustus tot 22.00 uur. Family Works van Eleye Boerenkamps is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Foto: Eleye.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen