18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneWebsite van dubieuze cursusaanbieder waar Bergopwaarts voor waarschuwde offline na actie toezichthouder...

Website van dubieuze cursusaanbieder waar Bergopwaarts voor waarschuwde offline na actie toezichthouder ACM

‘Onze cursus is volkomen legaal’, meldde de eigenaar van de website destapnaarhuren.nl nog eind april in reactie op een waarschuwing van onder meer woningbouwvereniging Bergopwaarts in Deurne. Toch is de website nu offline gehaald nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek is gestart naar het bedrijf dat een cursus van 1500 euro aanbood waarmee de kans op een sociale huurwoning zou kunnen worden vergroot.

Bergopwaarts adviseerde om vooral niet met de organisatie in zee te gaan: “Er lijkt sprake te zijn van slimme marketing waarbij misbruik wordt gemaakt van de woningnood.” De ACM heeft meer signalen ontvangen over de website. Deze zou verkeerde en misleidende informatie bevatten over de cursus en het effect daarvan. “Gezien de schaarste aan sociale huurwoningen is de doelgroep groot en kwetsbaar voor dit aanbod. Voor deze groep is extra aandacht vanuit consumentenbescherming”, aldus de ACM.

Eerder zei de aanbieder van de cursus nog dat er niets illegaals gebeurde: “Er is zeker geen sprake van oplichting of fraude. Woningcorporaties hebben hier geen enkel bewijs van en kunnen ook geen gedupeerden benoemen.” Maar de Autoriteit Consument & Markt concludeerde dat er wel degelijk iets niet klopte met de aangeboden cursus: “Zo stonden op de website verschillende positieve klantervaringen, terwijl de cursus nog niet was gegeven.”

Toen de ACM contact zocht met de ondernemer besloot deze de website offline te halen. Nu destapnaarhuren.nl niet meer bereikbaar is, sluit de ACM haar onderzoek. Wel wordt de ondernemer de komende tijd nog in de gaten gehouden door de onafhankelijk toezichthouder. Consumenten kunnen ook meldingen blijven doorgeven bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM.

Lees ook: Bergopwaarts waarschuwt voor training woning zoeken; ‘Cursus is volkomen legaal’, zegt aanbieder

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen