16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWedstrijden EHC opgeschort; faillissement Hoensbroekse club kan stand in eerste klasse F...

Wedstrijden EHC opgeschort; faillissement Hoensbroekse club kan stand in eerste klasse F flink opschudden

Voor SV Deurne zal het faillissement van voetbalclub EHC weinig uitmaken omdat de blauwwitten dit seizoen pas één keer hebben gespeeld tegen de ploeg uit Hoensbroek en het duel niet verder kwam dan een puntendeling. Maar voor sommige andere clubs betekent het dat ze maar liefst drie of vier punten kwijtraken.

Afgelopen week kreeg EHC van de KNVB te horen dat hun competitiewedstrijden voorlopig zijn opgeschort. De voetbalbond wacht nog op het mogelijke hoger beroep van de club, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit gebeurt omdat EHC het faillissement zelf heeft aangevraagd. Interim-voorzitter Remco Offermans van de club denkt niet dat er nog iemand zal opstaan als redder in nood voor EHC.

80.000 euro
Rechtbank Limburg verklaarde de voetbalclub failliet, omdat ongeveer 80.000 euro aan schulden niet betaald konden worden. De ploeg stond net boven SV Deurne zesde in de eerste klasse F met 28 punten. EHC won vorige week nog met 2-1 van Volharding uit Vierlingsbeek. De thuiswedstrijd tegen RKSV Minor voor zondag gaat al niet meer door.

Koppositie
De verwachting is dus dat alle competitiewedstrijden van en tegen de Zuid-Limburgse ploeg van dit seizoen worden geschrapt. Huidig koploper Mierlo-Hout zou in dat geval maar liefst vier punten moeten inleveren en daardoor de koppositie kwijtraken aan SV Valkenswaard dat zelf geen punten hoeft af te staan.

Vooral ploegen bovenin en onderin de ranglijst van de eerste klasse F zullen de gevolgen ervaren van het schrappen van de resultaten van en tegen EHC. SV Deurne komt er met het inleveren van ‘slechts’ één punt betrekkelijk voordelig vanaf.

Huidige stand eerste Klasse F

 1. Mierlo Hout
 2. SV Valkenswaard
 3. Sportclub Susteren
 4. De Ster
 5. Volharding
 6. EHC
 7. Deurne
 8. BSV Limburgia/Kamerland
 9. Chevremont
 10. Sportclub’25
 11. RKSV Minor
 12. SHH
 13. SV Someren

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen