17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneWeer verkeer over spoorwegovergang Liesselseweg

Weer verkeer over spoorwegovergang Liesselseweg

Met het inschakelen van de verkeerslichten op de spoorwegovergang op de Liesselseweg heeft Wethouder Helm Verhees vrijdagmiddag de weg officieel weer geopend voor verkeer.

Bij de werkzaamheden die startten in juni, zijn de verkeerslichten bij het kruispunt Liesselseweg-Toon Kortoomslaan met de Amstel/Tramstraat en bij de kruising Liesselseweg/Fabriekstraat/Hub van Doorneweg vervangen.

Wachttijd verminderen

Het nieuwe systeem van de verkeerslichten zal communiceren met de lichten en slagbomen van de spoorwegovergang. Op deze manier wordt geregeld dat auto’s op tijd van de spoorwegovergang af zijn zodra een trein moet passeren. Dit systeem moet de wachttijd bij het kruispunt flink verminderen. Tegelijkertijd met de vervanging van de verkeerslichten, werden de twee kruispunten aan weerszijden van het spoor opnieuw geasfalteerd.

Spoortunnel

Na de Vlierdenseweg, zijn nu ook werkzaamheden aan de tweede drukke spoorwegovergang aan de Liesselseweg afgerond.  De gemeente gaat nu verder aan de slag met de derde drukke overgang in Deurne door het bouwen van de spoortunnel bij de Binderendreef. Hiervoor starten de bouwwerkzaamheden in de zomer van 2020, vanaf het najaar van 2021 moet de spoortunnel klaar zijn.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen