5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneWeerstand tegen uitbreiding Attero groeit: ruim 230 handtekeningen en vragen vanuit politiek

Weerstand tegen uitbreiding Attero groeit: ruim 230 handtekeningen en vragen vanuit politiek

De petitie tegen de uitbreiding van afvalverwerker Attero in Deurne is inmiddels ruim 230 keer getekend en de fractie Groenlinks/Progressief Akkoord/PvdA heeft aangegeven vragen te gaan stellen in de raadsvergadering van dinsdag 25 januari.

Hoewel het aan de gemeente Deurne is om te kunnen oordelen of de mogelijke stankoverlast toelaatbaar is en het advies daarover nog niet aan de provincie is uitgebracht, heeft die laatste toch al laten weten dat zij in principe groen licht geven voor meer verwerkingscapaciteit op de locatie van Attero.

Raadsvragen
Daarom is de actiegroep (G)een Frisse Toekomst (GFT) Deurne een petitie gestart tegen de uitbreiding van de compostfabriek aan de Energiestraat in Deurne. Daarnaast heeft de groep de wijkraden van de St. Jozefparochie, Koolhof en de dorpsraad Zeilberg actief weten te betrekken bij de zaak. Ook alle politieke partijen, de burgemeester en de gemeenteraad zijn door de actiegroep in december vorig jaar op de hoogte gebracht. De fractie Groenlinks/Progressief Akkoord/PvdA zal hierover in elk geval komende dinsdag vragen gaan stellen in de raadsvergadering.

Onverklaarbaar
Voor de actiegroep is het onverklaarbaar dat de provincie Noord-Brabant op voorhand al toestemming geeft voor uitbreiding. Anita Maassen van (G)een Frisse Toekomst (GFT) legt uit: “Dit bedrijf staat op 500 meter afstand van onze woonwijk en geeft een enorme stankoverlast van GFT-geur die over onze woonwijk trekt. Buiten zitten is bij bepaalde windrichtingen niet mogelijk.”

Met de petitie wil de actiegroep bereiken dat Attero stopt met het verwerken van afval en het produceren van stankoverlast in de directe woonomgeving en dat de voorgenomen uitbreiding niet doorgaat. De groep wil voor 4 februari de handtekeningen bij elkaar hebben om aan de provincie aan te bieden. De petitie tekenen kan via https://stopattero.petities.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen