5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneDMG sluit geslaagd jubileumweekend knallend af; Erwin Crommentuyn winnaar van hoofdprijs Herken...

DMG sluit geslaagd jubileumweekend knallend af; Erwin Crommentuyn winnaar van hoofdprijs Herken de Stem

Twee dagen lang was het feest bij DMG en werd het 10-jarig bestaan gevierd met een 24 uur durende radio-uitzending vol prijzen en een promotietour door de gemeente Deurne met een elektrische bus van Ebusco. Zondagavond werd het feestweekend knallend afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van het radiospelletje Herken de stem waarbij luisteraars de stemmen van bekende Deurnenaren moesten raden.

Rond 21.45 uur vanavond belden DMG-dj’s Stefan Senders en John Wijnen met de winnaar van de hoofdprijs. Erwin Crommentuyn uit Deurne-Zeilberg was de gelukkige en krijgt een Perfect Pro Radio met FM, DAB+ en bluetooth van DMG ter waarde van 180 euro, beschikbaar gesteld door Bouwpartner Holten Van de Wal.

Lijn 10
Tijdens de tour met de bus door de gemeente Deurne werden mensen getrakteerd op een goodie bag met daarin een waardebon van Centrum Management Deurne of Van Deursen Bloemen. De verschijning van de Ebusco-bus zorgde hier en daar voor verbaasde reacties: “Toevallig reden we achter de bus richting Neerkant. Nog nooit Lijn 10 in die contreien gezien maar nu snap ik ‘m.”

Tekst gaat verder onder de video

 

Schot in de roos
Een geslaagd weekend voor de jubilerende omroep van de gemeente Deurne, vindt DMG-voorzitter Iwan Gijsbers. “We zijn echt heel tevreden over hoe het is verlopen. Er zijn echt zoveel felicitaties binnengekomen van inwoners, ondernemers, politici en zelfs de burgemeester. Ook het radiospelletje Herken de Stem bleek een schot in de roos. Luisteraars reageerden massaal via telefoon en WhatsApp telkens als we een nieuwe stem lieten horen die ze moesten herkennen. De tour met de elektrische bus was echt de kers op de taart. Dat heeft voor veel bekijks en reacties gezorgd. Daar zijn we Ebusco ook heel dankbaar voor, dat ze het hele weekend een bus met chauffeur beschikbaar hebben gesteld.”

Blije luisteraar
De presentatoren en andere medewerkers achter de schermen van DMG kijken ook terug op een geslaagde viering van het 10-jarig bestaan. Dj John Wijnen vertelt: “Ik heb net samen met Stefan Senders de hoofdprijs mogen weggeven aan een heel blije luisteraar, dat was echt geweldig om te doen. Maar het hele weekend was super leuk om aan mee te werken en naar te luisteren. De dj’s hadden er echt zin in. Collega Rick van de Vondervoort was zelfs zo blij met de platen die de luisteraars aanvroegen, dat hij helemaal uit zijn plaat ging.”

Tekst gaat verder onder de video

 

Goed voorbereid
Zijn collega Stefan Senders is het daar helemaal mee eens en voegt toe: “Alles was heel goed voorbereid aan alles wat we dit weekend deden zowel op de radio als op de website en buiten met de bus. Complimenten aan iedereen van DMG maar ook aan onze luisteraars want die hadden hele goeie muziek aangevraagd in Claim jouw 10 Minuten. Het is ook echt een geweldig gevoel dat als je de stem laat horen die de luisteraars moeten herkennen in het radiospel, de telefoonlijnen meteen allemaal gaan knipperen en de WhatsApp-inbox direct helemaal vol loopt. Je kon aan alles merken dat er heel veel mensen luisterden én keken via de webcam.”

Alles omgooien
Het feestweekend van DMG zag er wel wat anders uit dan eigenlijk de bedoeling was, legt algemeen coördinator Ivo Boudewijns uit: “Met de voorbereidingen van ons jubileum zijn we al een jaar geleden gestart. Tegen de zomer hadden we het idee dat het de goede kant op zou gaan met corona en hadden we dus al verschillende plannen bedacht waarbij mensen in de radio- en tv-studio langs zouden kunnen komen. Ook waren we al bezig met het zoeken naar artiesten en bands die zouden komen optreden maar helaas kon dat door de coronamaatregelen allemaal niet. Dus toen hebben we alles om moeten gooien en hebben we ons er op gericht om dan maar juist naar de mensen toe te gaan met de Ebusco-bus.”

Heel blij mee
Tegenwoordig is DMG een bekende naam in de regio maar dat was tien jaar geleden nog wel anders. “Het is echt super om te zien hoe we in de jaren gegroeid zijn en hoeveel inwoners ons waarderen om de nieuwsvoorziening en de radioprogramma’s. Maar ook is het geweldig om te zien dat de ondernemers in de gemeente ons een warm hart toedragen en op allerlei manieren dingen sponsoren. Van Ebusco met hun elektrische bus tot Bouwpartner Holten Van de Wal die een bouwradio beschikbaar stelde. Dan nog de waardebonnen van Centrum Management Deurne en Van Deursen Bloemen en we kwamen tijdens onze feestuitzending ook inwendig niks te kort dankzij de lunchpakketten die beschikbaar werden gesteld door Brofa, de hamburgers en friet van Daily Deurne en de taart die Timo Maas van Café ’t Pandje kwam brengen. Daar zijn we heel blij mee. Onze dj’s ook, alleen gaan ze er niet minder vals van zingen zoals te zien is in de video hieronder van presentator Ramon van Hoek”, vertelt Boudewijns.

Tekst gaat verder onder de video

 

Burgemeester
Het feest van DMG startte zaterdagochtend toen burgemeester Greet Buter het officiële startsein gaf voor de jubileumuitzending via DMG Radio. Ze benadrukte het belang van een lokale omroep in Deurne: “Het is goed dat er lokale media is die de mensen in onze gemeente op de hoogte houdt. Dan doen jullie al tien jaar heel goed via radio en ook online. Van harte gefeliciteerd met jullie 10-jarig bestaan.”

Bekijk hieronder een foto-impressie van het feestweekend van DMG.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen