21.8 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- St. JozefparochieWel 40 man in de organisatie 100 jaar De Hei

Wel 40 man in de organisatie 100 jaar De Hei

De Wijkraad Sint Jozefparochie wil het 100-jarig bestaan van de wijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en riep wijkbewoners op om mee te denken over de invulling van een eeuw-feest. Zo’n 40 mensen, waaronder ook enkele tieners en bestuursleden van diverse verenigingen en organisaties, gaven gehoor aan deze oproep, een opkomst waarover de Wijkraad zeer verheugd is.

In een goede sfeer werd er in het Gemeenschapshuis Hofke van Marijke gebrainstormd over de mogelijkheden. Voorzitter Farley Zuidema: “We gaan er een mooi feest van maken, waarbij we alle wijkbewoners willen betrekken. Ook de historie van onze wijk willen we daarbij in het licht zetten. Dit feest kunnen we maar één keer vieren, dat gaan we dus goed doen.”

Sint Jozef “de Hei”
In de periode kort na WO I werd door de bouw van sociale woningbouw aan het Sint Jozefplein, de Beukenstraat en de Vloeieindseweg de basis gelegd voor wat nu de wijk Sint Jozefparochie is, door de inwoners vaak “de Hei” genoemd. Op 27 oktober 1919 werd de Parochie Sint Jozef opgericht, de dag erna werd de eerste steen voor de bouw van de Sint Jozefkerk gelegd.

Eeuwfeest
Het aantal ideeën en de betrokkenheid van de aanwezigen en verenigingen was zó groot, dat door de Wijkraad ter plekke geconcludeerd kon worden dat er voldoende draagvlak is voor de organisatie van een eeuwfeest. De opzet hierbij moet zijn dat het een feest wordt voor alle wijkbewoners, van jong tot oud. Een kerngroep werd samengesteld om het resultaat van de brainstormavond verder uit te werken en te komen tot een concept-plan voor de te organiseren festiviteiten.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen