-0.4 C
Deurne
donderdag 30 november 2023
Home- DeurneWellicht één Intercity per uur minder in Deurne

Wellicht één Intercity per uur minder in Deurne

In Deurne kunnen treinreizigers binnenkort mogelijk minder met de Intercity reizen. Daarnaast kunnen reizigers langer voor een slagboom staan dan nu. Wethouder Marinus Biemans heeft in een brief aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven om opheldering gevraagd.

Recent heeft Biemans kennisgenomen van het voorkeursalternatief van de stuurgroep over de internationale treinverbinding Eindhoven-Dusseldorf. Voor Deurne betekent dat één Intercity per uur minder die stopt op station Deurne. Daarnaast worden de overwegen ten oosten van station Deurne (zoals de overweg Liesselseweg) extra belast. Biemans licht toe: ‘Dat heeft zowel negatieve gevolgen voor de spoorwegveiligheid als de doorstroming op het lokale wegennet.’

Voorkeursalternatief verbinding Eindhoven-Düsseldorf
Vanuit de provincie Limburg, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven bestaat al langere tijd de wens om direct aangesloten te zijn op het Europese netwerk van hogesnelheids-lijnen, onder meer door het verbinden van Eindhoven met Düsseldorf.
Dit gebeurt door één Intercity per uur te laten vertrekken in Eindhoven die vervolgens alleen stopt in Helmond en Venlo en daarna het Duitse spoor op rijdt naar Düsseldorf. Deze internationale trein komt in de plaats van de huidige Intercity, die wel stopt op station Deurne. De sprinter die momenteel tussen Deurne en Eindhoven rijdt wordt één keer per uur doorgetrokken richting Venlo. De frequentie richting Venlo blijft daarmee gehandhaafd.

Behoud intercitystation
De komende tijd zet Marinus Biemans erop in om het aantal treinverbindingen op station Deurne te behouden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen