13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneWereldmuziekkoor Makandra start seizoen met nieuwe dirigent en vernieuwd repertoire

Wereldmuziekkoor Makandra start seizoen met nieuwe dirigent en vernieuwd repertoire

De leden van het Makandra Wereldmuziekkoor zijn de wekelijkse repetities gestart voor het nieuwe seizoen. Deze staan voortaan onder leiding van de nieuwe dirigent Thijs Hannen, die ook een nieuw repertoire voor het koor heeft samengesteld.

De nieuwe muzikaal leider van Makandra heeft na het vertrek van zijn voorganger, de liederen die worden gezongen onder de loep genomen en een aantal nieuwe titels toegevoegd. Daarnaast is de uitvoering en samenstelling van bestaande nummers aangepast.

Zangtechniek
De start van het nieuwe seizoen is volgens de leden van het koor een goede gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met Makandra. Bij de repetities wordt aandacht besteed aan zangtechniek en stemvorming. Ook mensen die niet willen zingen, maar een instrument bespelen, zijn welkom bij het koor.

Makandra brengt tijdens hun optredens uiteenlopende wereldmuziek, waarbij ze een podium aan alle culturen uit de hele wereld willen geven: “Zowel strijdbare nummers van onderdrukte volkeren, als enthousiaste wijsjes en ritmische klanken bij een geslaagde oogst of jaarlijkse volksfeest. Wat meer ingetogen klinkt het bij muziek met een dankbaar of hoopvol karakter.”

De koorleden repeteren elke week op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur in Ontmoetingscentrum De Wik aan de Hellemanstraat 2B in Deurne. Na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken en na te praten.

Meer informatie over het koor en het repertoire vind je op www.makandra-wmkd.nl, ook kun je contact opnemen met het secretariaat via info@makandra-wmkd.nl.

Foto: wereldmuziekkoor Makandra

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen