12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- WalsbergKinderkermis Walsberg haalt alles uit de kast om kinderen te laten genieten

Kinderkermis Walsberg haalt alles uit de kast om kinderen te laten genieten

Schieten met een luchtkanon, jeep rijden, klimmen, ponyrijden of gewoon een rondje in de draaimolen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op de Walsbergse kinderkermis die dit weekend gehouden wordt. En dat allemaal gratis voor kinderen uit de Deurnese wijk.

Het is de zesde keer dat Marco en Femke Hendriks samen met het stichtingsbestuur de kermis houden op het terrein van MarcoCars. Wie de entree binnenloopt, ziet pas hoe groots het is opgezet.

Spelen en smullen
In het oog springen meteen de zweefmolen en de klimtoren met palmbomen. In de grote tent zijn allerlei spellen te doen, zoals eendjes vangen en touwtje trekken. Kinderen kunnen zich laten schminken of een glittertatoeage laten zetten. Het ruikt er mierzoet naar de cupcakes en suikerspinnen die verkrijgbaar zijn.

De negenjarigen Siem en Stan en Lucas van tien lopen met z’n drieën een rondje over de kermis. Wat zullen ze nu weer eens gaan doen? Het is lastig kiezen met zoveel attracties. “Alles is leuk”, vinden Siem en Stan. Lucas heeft wel een favoriet, de boksbal.

Ze gaan ieder jaar, net als veel andere leerlingen van de Gerardusschool in de Walsberg. Wie ook ieder jaar van de partij was en er nu als vrijwilliger werkt, is de dertienjarige Julian.

Superleuke stage
“Ik loop hier mijn maatschappelijke stage. Die heb ik zelf uitgekozen omdat ik het hier superleuk vind.” Vorige week hielp hij met het opzetten van de tent en het plaatsen van hekken. Dit weekend is hij invaller bij de attracties en als het festijn achter de rug is, helpt hij het terrein opruimen.

“Kinderen kunnen bijna nergens zoveel dingen gratis doen. Dit is alleen mogelijk als mensen zoals ik eraan meewerken.” Hij doelt op de 120 vrijwilligers die zich inzetten voor de kermis. Velen zijn ouders van de aanwezige kinderen, maar er zijn ook mensen die de traditie graag in ere willen houden.

Elly Meulendijks is er daar één van. In de schaduw van een parasol zit ze bij de minidraaimolen voor de allerkleinsten. Ze bedient de knoppen van de attractie die haar overleden man gemaakt heeft.

Blije snoetjes
“Gerrit kwam een keer thuis met deze draaimolen die er toen uitzag als een hoop oud ijzer. Hij heeft hem helemaal gerenoveerd. Sindsdien stond hij ieder jaar hier. Hij genoot ervan om die blije kindersnoetjes te zien.”

Nu is zij het die de peuters blij maakt. Zoals het kleine meisje dat vastberaden blijft zitten als de molen stilvalt. “Wil je nog een rondje?” Ja hoor, daar gaat ze weer, zwaaiend naar haar ouders.

“Het plezier van de kinderen staat voorop”, stelt voorzitter Marco Hendriks. “Dat is waar we het ieder jaar voor doen.”

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen