19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneWerkgroep Stop Vliegbasis de Peel organiseert informatieavond

Werkgroep Stop Vliegbasis de Peel organiseert informatieavond

Werkgroep Stop Vliegbasis de Peel organiseert op donderdag 13 februari een informatieavond. Heropening van de vliegbasis zal grote gevolgen hebben voor het woongenot in de aangrenzende dorpen, vreest de werkgroep. Er zullen naar verwachting 1800 tot 3600 F35-vliegbewegingen per jaar plaatsvinden vanaf de vliegbasis. 

Onderwerpen van de informatie-avond zijn divers. Er zal onder meer gesproken worden over de gevolgen voor de gezondheid, de milieu effecten en het tijdpad voor het definitieve Luchthavenbesluit. Op www.stopvliegbasisdepeel.nl heeft de werkgroep een filmpje geplaatst dat een beeld geeft van een overvliegende F35.

Actiegroep Stop Vliegbasis de Peel ziet het als haar taak om omwonenden te informeren. Ook ten aanzien van de middelen die kunnen worden aangewend om invloed uit te oefenen op het proces en de besluitvorming. Een voorbeeld van zo’n middel is om via de rechtsbijstandverzekering de reactivering van de vliegbasis aan te vechten. Advocaten van Achmea en Sumrin Advocaten (Someren) sluiten aan bij de avond en zullen hier dieper op ingaan.

De informatieavond wordt gehouden in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne, van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen