16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- WalsbergWerkzaamheden voor aanpassing parallelwegen N270 Walsberg van start

Werkzaamheden voor aanpassing parallelwegen N270 Walsberg van start

Zowel de zuidelijke als noordelijke parallelweg van de N270 in de Walsberg wordt komende tijd aangepast. Deze week is gestart aan de zuidkant van de Langstraat in Deurne met het opbreken van de verharding en het vervangen van de riolering.

Er wordt vanaf Langstraat 104 gewerkt richting huisnummer 50. “We houden het werkvak dat opgebroken is beperkt tot circa 100 meter en er is altijd de mogelijkheid om via twee kanten de straat in te rijden, via de Randweg en via de nieuwe parallelweg vanaf de Hornveld”, aldus uitvoerder Strukton. Bewoners wiens inrit door de werkzaamheden niet bereikbaar is, kunnen tijdelijk parkeren bij de Randweg en de nieuwe parallelweg tot de Hornveld.

Verhoogde bocht
De aanpassingen aan de parallelwegen gaan er op het noordelijke gedeelte anders uitzien dan in eerste instantie de bedoeling was. “Grootste wijziging ten opzichte van het voorontwerp is dat er aan de noordkant een verhoogde bocht wordt aangebracht nabij de Warande. Dit is een snelheid verlagende maatregel die na vragen op de bewonersavond is toegevoegd aan het ontwerp”, zegt Strukton

Daarnaast verandert ten opzichte van de huidige situatie het gedeelte tussen de Milhezerweg en de Hemelrijkseweg in een eenrichtingsweg in plaats van een tweebaansweg. Omwonenden kunnen middels een enquête nog tot eind deze week aangeven of ze het hier wel of niet mee eens zijn.

Na zomervakantie
Aan de noordkant gaan Brabant Water en Enexis binnenkort starten met het vernieuwen van hun kabels en leidingen. Pas hierna zal Strukton aan deze kant van de N270 aan de slag gaan: “De uitvoeringswerkzaamheden aan de noordelijke parallelweg gaan wij na de zomervakantie van 2024 opstarten wanneer de kabel en leidingen zijn vernieuwd.”

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het noodzakelijk dat overhangend groen, zoals hagen en struiken zijn teruggesnoeid tot op de perceelgrens. Uitvoerder Strukton vraagt bewoners daarom overhangend groen op eigen percelen terug te snoeien vóór 3 mei aan de zuidkant, van Langstraat 50 tot huisnummer 104. Voor de noordkant van Langstraat 1 tot 41 wordt gevraagd dit te doen vóór 5 augustus.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen