18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneAlzheimer Café Peelland over ervaringen met verpleeghuis

Alzheimer Café Peelland over ervaringen met verpleeghuis

Tijdens de bijeenkomst van Alzheimer Café Peelland op dinsdag 7 mei gaat gespreksleider Theo Lankhorst in op de situatie waarbij een dementerende vader of moeder naar een verpleeghuis verhuist en de gevolgen daarvan.

Wanneer de zorg voor iemand met dementie thuis te zwaar wordt of het niet langer veilig is, dan kan verzorging in een verpleeghuis een oplossing zijn. Maar hoe bereid je iemand daarop voor en welke woonvormen zijn er allemaal en hoe vind je die? Lankhorst gaat bij de bijeenkomst van het Alzheimer Café in gesprek met Marit, wiens vader tot afgelopen maand in een verpleeghuis woonde.

Ze bespreken wat het met je doet om je vader of partner in een verpleeghuis te zien leven. Marit heeft dit traject met haar vader doorlopen en wil haar persoonlijke ervaringen graag delen. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst vindt dinsdag 7 mei van 19.30 tot 21.00 uur plaats in ’t Kwartier aan de Kerkstraat 10 in Asten. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het Alzheimer Café Peelland is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten (mantelzorgers) en belangstellenden uit Deurne, Asten, Someren en omgeving. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis. Voor meer informatie, kun je een email sturen naar alzheimercafepeelland@gmail.com.

Foto: PxHere

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen