2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneWethouder Biemans over Cultuurcentrum: 'Inhoudelijk gaat het goed, financieel zwaar'

Wethouder Biemans over Cultuurcentrum: ‘Inhoudelijk gaat het goed, financieel zwaar’

Wethouder Marinus Biemans heeft zaterdagochtend op DMG radio de huidige situatie van het Cultuurcentrum toegelicht. Onlangs werd bekend dat het Cultuurcentrum in acute geldnood zit; komt de gemeente niet met 110.000 euro extra over de brug, dan kan de culturele organisatie vanaf december niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Biemans in de ochtendshow Deurne Draait Door: “Het Cultuurcentrum is een groot pand. Wat je ziet met het nieuwe bestuur in de afgelopen jaren is dat het op inhoud hartstikke goed gaat. Het gaat stukje bij beetje beter en het programma zit vol.” Maar de wethouder benoemt ook de dingen die minder goed gaan. “Financieel heeft het Cultuurcentrum het zwaar. Ze zitten nog in de opbouwfase met het nieuwe bestuur”, licht hij toe. Na de zomer heeft het Cultuurcentrum het financiële tekort bij Biemans aangekaart.

‘Risico’s’
De gemeenteraad kan van Biemans een voorstel verwachten, waarin hij ervoor pleit om het gevraagde bedrag te geven. “Maar niet zomaar. Ik heb tegen het Cultuurcentrum gezegd dat ze de risico’s ten aanzien van hun bedrijfsvoering in beeld moeten krijgen en hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen”, aldus de wethouder op DMG radio.

Beluister hier het hele gesprek met de wethouder over de huidige situatie van het Cultuurcentrum:

Foto: Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen