-1.2 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneWethouder Verhees opent nieuw speelveldje Reusel Deurne; feestje met ‘een luchtje’

Wethouder Verhees opent nieuw speelveldje Reusel Deurne; feestje met ‘een luchtje’

De buurtbewoners keken zaterdagmiddag rond 13.00 uur wel even vreemd op toen bij de opening van het nieuwe speelveldje aan de Reusel in Deurne niet alleen wethouder Helm Verhees langskwam. Hij had ook een persvoorlichter meegebracht en werd gevolgd door een journalist, geluidsman en cameraman van tv-programma Zembla.

Voor de kinderen maakte het niet uit dat er iets meer speelde dan alleen de opening van het veldje. Zij genoten van de nieuwe speeltoestellen terwijl de tv-ploeg van BNNVARA en Anita Maassen van Actiegroep (G)een Frisse Toekomst (GFT) wethouder Verhees probeerden vragen te stellen over de dreiging van het industriegebied Kranenmortel en afvalverwerker Attero die op 500 meter afstand liggen van het speelveldje.

Complexe zaken
Onderzoeksprogramma Zembla maakt al enkele weken video-opnames in Deurne voor een uitzending die gewijd is aan de complexe zaken die er spelen in de gemeente zoals de tegenstellingen tussen boeren en burgers maar ook de vele rechtszaken die door bewoners zijn aangespannen tegen bepaalde plannen van de gemeente Deurne.

DMG
Voorafgaand aan het bezoek van de opening van het speelveldje aan de Reusel in Deurne maakte de tv-ploeg van Zembla opnamen bij DMG in het Cultuurcentrum. Hierbij ondervroegen ze presentator Ivan van Oosterhout over de rol die de lokale omroep heeft bij de verschillende zaken die er spelen in de gemeente.

Interviews
Eerder heeft Zembla al interviews afgenomen met verschillende verenigingen, stichtingen, ondernemers en instanties in Deurne zoals Stop de Stank maar ook mensen uit de agrarische sector. Ook brengt het programma de positie van de gemeente met haar wethouders en juridische adviseurs in kaart. De opnamen worden gemaakt voor een documentaire die eind april op de nationale tv wordt uitgezonden.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen