8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneAlpaca-show met ruim 200 dieren op Green Valley Estate Deurne

Alpaca-show met ruim 200 dieren op Green Valley Estate Deurne

Ze lijken net een soort van levensgrote knuffeldieren met hun guitige snoeten en zachte vacht; de alpaca. Volgend weekend zijn er op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart ongeveer 225 alpaca’s te zien bij de Nationale Alpaca voorjaarsshow van Alpaca Association Benelux op Green Valley Estate in Deurne.

Meer dan vijftig alpacafokkers uit heel Nederland doen mee aan de wedstrijd. In de regio Deurne zijn diverse alpacafokkers en hobbyhouders actief. Een aantal hiervan doet ook mee aan de show bij Green Valley Estate.

Kwaliteit
De alpaca’s worden aan een deskundige keurmeester voorgeleid; de uit Noord-Ierland afkomstige Roger Clark. Hij kijkt naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Uit elk groepje wordt een prijswinnaar gekozen.

Grand Champion
Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal er na alle keuringen een kampioen Female op zaterdag en een kampioen Male op zondag uitrollen. Op zondag wordt door de keurmeester de Grand Champion aangewezen.

De van oorsprong uit Zuid-Amerika afkomstige alpaca komt steeds vaker voor in het straatbeeld van Nederland en België.  Ze zijn vaak terug te vinden op kinderboerderijen, bij zorginstellingen en in weilanden bij mensen thuis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen