25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneWielrenner gewond bij botsing met auto na verkeersruzie op Heidveld Bakel

Wielrenner gewond bij botsing met auto na verkeersruzie op Heidveld Bakel

Bij een verkeersruzie op het Heidveld in Bakel is zondag rond 12.15 uur een wielrenner zwaargewond geraakt. De man is per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De 40-jarige automobilist waar de renner mee in botsing kwam, wordt verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een verkeersongeval waarbij letsel is ontstaan.

De autobestuurder uit Bakel is niet aangehouden, maar werd zondagmiddag wel verhoord op het politiebureau. Wat er precies is gebeurd, staat volgens de politie nog niet vast: “Wij doen nog onderzoek naar de exacte toedracht van het verkeersongeval tussen een auto en één wielrenner aan het Heidveld in Bakel. De wielrenner kwam ten val tijdens het verkeersongeval en liep letsel aan het gezicht op en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis.”

Frustratie
Volgens getuigen reed een groep wielrenners op de smalle weg, toen een auto hen probeerde te passeren. Toen dat uiteindelijk met veel wringen lukte, zou de geërgerde bestuurder zijn frustratie hebben geuit met een aantal gebaren richting de wielergroep. Eén of twee van de wielrenners zouden daarop de achtervolging van de automobilist hebben ingezet, waarbij ze achterop het voertuig zijn geknald toen de bestuurder hard remde. Volgens getuigen zou de tweede renner ook met de auto in botsing zijn gekomen, maar alleen schaafwonden hebben overgehouden aan het incident.

Onderzoek
Uit verder onderzoek van de politie moet blijken of de automobilist de achteropkomende wielrenners ook echt opzettelijk in gevaar heeft gebracht. Omdat het onderzoek naar de exacte toedracht nog loopt, kan de politie nog geen verdere details bekendmaken. “Dus wat zich precies afspeelde en of er ook daadwerkelijk sprake is van opzet, wordt onderzocht. Er zijn in ieder geval al meerdere getuigen gehoord”, meldt de politie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen