24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- Zeilberg Droom komt uit voor Zeilbergs jeugdteam; ZSV JO12-1 scoort bij Joris...

[VIDEO] Droom komt uit voor Zeilbergs jeugdteam; ZSV JO12-1 scoort bij Joris Mathijsen Cup

Voor het jeugdteam JO12-1 van ZSV kwam eerste pinksterdag een droom uit. Ze mochten meedoen aan de Joris Mathijsen Cup en het opnemen tegen professionele jeugdteams uit binnen- en buitenland zoals Heerenveen, Club Brugge en NAC Breda. De dag werd nog mooier, want de jonge voetballers uit de Zeilberg speelden meerdere keren gelijk en wonnen zelfs van het jeugdteam van Roda JC.

Het is voor de achtste keer dat de Joris Mathijsen Cup wordt gehouden in Goirle. Het toernooi is vernoemd naar oud-international (84 interlands) Joris Mathijsen, die in het dorp vlakbij Tilburg is geboren. Hij begon zijn carrière in 1985 bij VOAB in Goirle, waarna hij via Willem II, AZ. Hamburger SV, Malaga CF en Feyenoord weer terugkwam bij Willem II.

Profclubs
Aan de Joris Mathijsen Cup doen tweeëntwintig ‘onder 11-‘ en ‘onder 12-teams’ mee van een profclub. De andere tien plekken worden ingevuld door sterke ‘onder 12-amateurteams’ waaronder ZSV JO12-1. De deelnemers kwamen dit jaar uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Polen en Engeland.

Spelersbus
Voor de Zeilbergse ploeg van trainer Toon van Lierop begon de dag al mooi, nog voordat ze op weg waren naar Goirle. Het team dacht eerst gewoon met de auto naar het toernooi vervoerd te worden, maar sponsor Ebusco had een heuse elektrische spelersbus geregeld in de ZSV-kleuren geel en zwart zodat de jonge spelers in stijl bij Sportpark Van Den Wildenberg arriveerden.

Tekst gaat verder onder de video

Hard getraind
Zondagochtend om 10.00 uur stonden de jeugdteams klaar in Goirle, waaronder Club Brugge, De Graafschap, FC Volendam, Helmond Sport, KRC Genk, KV Mechelen, MVV, NAC, PSV, Roda JC en Standard Luik. Zenuwachtig worden de mannen van de Zeilbergse club niet van de grote namen. “We hebben er vaak en hard voor getraind en goed aan onze techniek gewerkt met onze trainer”, vertelt aanvoerder Nick van Gog.

Tactiek
Dat de jeugdige spelers het toernooi zeer serieus nemen, blijkt uit de uitvoerige voorbereiding die eraan voorafging. “We hebben ook afhankelijk van de tegenstander een aangepaste tactiek. Zo spelen we bijvoorbeeld tegen Brugge anders dan tegen Vejle. Ook hebben we geoefend op penalty’s en gekeken wie die het beste kan nemen”, vertelt Nick. Verdediger Sam Keunen legt uit dat het team in de voorbereiding ook kritisch naar zichzelf kijkt: “We hebben bijvoorbeeld een eigen wedstrijd laten filmen en die hebben we geanalyseerd met onze trainer om te zien waar we het goed doen en wat nog beter kan.”

Club Brugge
Al die training en voorwerk wierp zondagochtend al meteen bij de eerste wedstrijd zijn vruchten af. Tegenstander was Club Brugge met een budget van 11 miljoen euro voor de jeugdopleiding. Toch wisten de jonge Zeilbergse voetballers de wedstrijd knap te laten eindigen in een 1-1 gelijkspel. In de volgende match tegen Vejle bleek het spel van de Deense ploeg net wat te veel voor ZSV en werd verloren met 4-0. Maar tegen Heerenveen wisten de Zeilbergers opnieuw een gelijkspel af te dwingen en werd de eindstand op het scorebord 1-1.

Winst
De wedstrijd tegen de Graafschap volgde en werd verloren met 2-0, maar het duel tegen een serieuze tegenstander als Roda JC werd door de geelzwarten gewonnen met 1-0. De wedstrijden tegen thuisploeg VOAB en NAC Breda kon het jeugdteam van ZSV beide afsluiten met een gelijkspel.

Bijkomen
Trots en tevreden keken de jonge voetballers uit de Zeilberg na afloop van hun eigen wedstrijden naar de duels in de finale en konden ze na een lange dag weer even bijkomen tijdens de rit naar huis in de geelzwarte spelersbus.

Foto: Harm Keunen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen