9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- NeerkantWil Stokman en Eva Weijers exposeren met olieverf- en acrylschilderijen

Wil Stokman en Eva Weijers exposeren met olieverf- en acrylschilderijen

Wil Stokmans en Eva Wijers exposeren tot 10 april in de Wientjeskamer van het museum “Techniek met een ziel” in Neerkant met olieverf- en acrylschilderijen.

Liefde voor de beeldende kunsten loopt als een rode draad door het leven van Wil en Eva.  Ze was er altijd aanwezig. Pas op latere leeftijd, nadat ze stopten met het werken en de kinderen uit huis waren, konden ze aan hun liefde voor creativiteit meer tijd besteden. Ze sloten zich aan bij de schilderclub van Piet Kuntzelaers. In 2018 hebben ze allebei, na vijf jaar, de opleiding “Beeldende kunsten” aan de Academie in Maasmechelen succesvol afgerond, gevolgd door nog een jaar specialisatie. De meeste werken van deze expositie zijn uit de academieperiode, daar hebben ze een breed scala aan onderwerpen met verschillende technieken geschilderd.

Wil schildert met olieverf en met acryl. Ze is geboren en getogen aan de Hollandse kust en daardoor is haar liefde voor de zee ontstaan. Voor haar afstudeeronderwerp koos zij de zee omdat zij een soort verliefdheid voelt met haar en al haar facetten zoals het strand, het zand, de schelpen, zeedieren en alles wat een is met de zee. Kortom, de zee zien, horen, voelen en ruiken. Wil schildert vanuit haar gevoel en voegt de kleur toe. De techniek is de variatie in luchtige en vet getoetste delen. Daarnaast schildert ze graag dingen die dicht bij haar staan b.v. huisdieren, stillevens en modellen .

Eva schildert ook wisselend met olieverf en met acryl, ze verbeeldt graag alles wat haar aanspreekt, of het landschap, portret, figuur of stilleven is, ze probeert in alles haar emoties te leggen zodat haar schilderijen zeggingskracht uitstralen. Ze zoekt naar haar eigen stijl en probeert zich steeds meer te ontwikkelen. Daarom is haar werk dat op deze expositie getoond wordt, van verschillende stijlen. Van realisme, impressionisme tot abstractie.

De expositie is gratis te bekijken tijdens de openingstijden van het museum. De Wientjeskamer bevindt zich op de eerste verdieping en is alleen per trap te bereiken.

Foto: website “Techniek met een ziel”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen