5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneWillibrord gymnasium en Leef Deurne gaan samenwerken voor extra sport en cultuur

Willibrord gymnasium en Leef Deurne gaan samenwerken voor extra sport en cultuur

Ingrid de Vries, rector van het Willbrord gymnasium in Deurne, en wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om op school extra sport en cultuuractiviteiten aan het huidige lesprogramma toe te voegen.

Beide organisaties onderschrijven het belang van een gezonde en leerzame omgeving, waar het goed en gezellig leren en leven is. Sport en cultuur leveren hier een belangrijke bijdrage aan. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vanuit het samenwerkingsverband Leef! Deurne betekent een uitbreiding van het sport- en cultuuraanbod bij het Willibrord gymnasium.

Meer sport en cultuur onder schooltijd
In de dagelijkse keuzevakken krijgen de leerlingen de mogelijkheid om onder schooltijd meer uren sport en cultuur te volgen. Daarbij kan gedacht worden aan crossfit, lasergamen, archery tag, aan allerlei muziekactiviteiten en aan het organiseren van een cultuurevenement. Met de inzet van Leef! Deurne is de diversiteit in sport en cultuuractiviteiten toegenomen. Daarbij wordt verbinding gezocht met sportclubs en verenigingen in de omgeving.

Ingrid de Vries, rector van het Willibrord gymnasium, geeft aan dat de extra sport en cultuuractiviteiten een welkome aanvulling zijn naast het huidige lesprogramma. “De eerste activiteiten zijn gestart en we zien al veel enthousiaste leerlingen.”

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen