9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneWilmie Steeghs volgt Marnix Schlösser op als voorzitter GR Peelgemeenten

Wilmie Steeghs volgt Marnix Schlösser op als voorzitter GR Peelgemeenten

Wilmie Steeghs die werkzaam is als wethouder sociaal domein van de gemeente Gemert-Bakel, zal Marnix Schlösser opvolgen als voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Peelgemeenten. Het is één van de neventaken die vertrekkend wethouder Schlösser neerlegt tegelijkertijd met zijn afscheid bij de gemeente Deurne.

Steeghs zal bij GR Peelgemeenten per 1 januari 2022 starten als nieuwe voorzitter. Ze had al zitting in het bestuur en is sinds november 2020 vicevoorzitter. Aftredend voorzitter Marnix Schlösser heeft het volste vertrouwen in Steeghs: “Wilmie is een deskundige en ervaren bestuurder, dus ik draag met een gerust hart het stokje aan haar over.“

Maatschappelijke opgaven
Het commitment van de lokale gemeenten aan gezamenlijke maatschappelijke opgaven is voor nieuwe voorzitter Wilmie Steeghs belangrijk: “Dankzij de krachtenbundeling in GR Peelgemeenten zijn we als vijf gemeenten samen in staat een grotere vooruitgang te boeken in maatschappelijke opgaven die we samen nastreven dan wanneer ieder voor zich bezig is. En daarmee is het mogelijk om op lokaal niveau inwoners beter van dienst te zijn.”

GR Peelgemeenten is de regionale netwerkorganisatie voor het sociaal domein in de gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Gezamenlijk voeren de gemeenten taken uit op het gebied van de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (Wmo), bijzondere bijstand, minimaregelingen en schulddienstverlening. Ook houdt GR Peelgemeenten zich bezig met bedrijfsvoering en advisering voor het sociaal domein.

Foto’s: gemeente Gemert-Bakel/VVD Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen