26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneWim Kivits viert 70-jarig lidmaatschap KDO Deurne

Wim Kivits viert 70-jarig lidmaatschap KDO Deurne

In de gemeente Deurne zijn veel mensen actief bij verenigingen, sommigen al 50 jaar lang of meer. Maar 70 jaar lid zijn van een vereniging, dat kunnen er een stuk minder zeggen. Wim Kivits uit Deurne wel. Dinsdag 1 februari was het precies 70 jaar geleden dat Wim Kivits als 8-jarig jongetje lid werd van KDO Deurne.

Om bij dit unieke moment stil te staan, werd er voor Wim een kleinschalige bijeenkomst gehouden om de jubilaris in het zonnetje te zetten waar hij van KDO-voorzitter te horen kreeg dat hij wordt voorgedragen om erelid te worden. Lang stilstaan bij het 70-jarig jubileum hoeft voor Wim niet, hij beweegt liever. Daarom was hij de dag na de viering weer gewoon in de zaal bij zijn vertrouwde seniorengroep om actief mee te doen met de gymsport.

Passie
Wim Kivits heeft in de jaren bij de KDO veel meegemaakt bij de gymnastiekvereniging die in 1940 werd heropgericht. Tijdens de bijeenkomst dinsdag vertelt hij met veel passie over hoe hij in het gezin opgroeide met de KDO en daardoor op jonge leeftijd al lid werd van de club. Op een blaadje houdt Wim bij in hoeveel accommodaties hij samen met zijn KDO gehuisvest is geweest. De nieuwe tijdelijke huisvesting van de KDO aan de Dr. Huub van Doorneweg 26 is nummer 14 op zijn lijstje. Voorzitter Leo Cuijpers van KDO Deurne vertelt: “Wim we zorgen ervoor, dat we samen erbij zijn als de 15de locatie, een nieuw gymsportcentrum, op het lijstje bijgeschreven kan worden.”

‘Circus ’t Hoefke’
Voor de vereniging is Kivits al 70 jaar actief op verschillende fronten en hij heeft hij meegewerkt in Circus ’t Hoefke van 1947 tot 1957. Dit was een initiatief van Hub van Doorne om de financiën van de KDO in die tijd weer op orde te krijgen. Halverwege de jaren ‘70 ging Wim Kivits samen met een aantal trainers aan de slag om de club waarvan het einde in zicht was, weer op te laten krabbelen. In 2016 was hij weer beschikbaar om met Emmy Houdel en Mea Heesakkers les te geven aan de seniorengroep toen hun trainer stopte.

Erelid
Die betrokkenheid is er bij Wim nog steeds tot op de dag vandaag, legt Leo Cuijpers uit. Die kwam daarom aan het einde van zijn woord met een speciale verrassing richting Wim en zijn vrouw en kinderen: “Wim, we hebben uitgebreid over jouw betrokkenheid gesproken in het bestuur, en we hebben besloten, zo gauw we dadelijk richting de zomer weer een Algemene Ledenvergadering kunnen houden, jou voor te dragen als erelid van KDO Deurne. Omdat er op dit moment geen ereleden meer zijn wordt jij de eerste van de ‘nieuwe generatie’, die aan flinke criteria hebben voldaan om deze titel te krijgen.”

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen