12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneVerkeersveiligheidscampagne fietsroute Deurne-Griendtsveen

Verkeersveiligheidscampagne fietsroute Deurne-Griendtsveen

Op de fietsroute tussen Deurne en Griendtsveen gaat aanstaande maandag een verkeersveiligheidscampagne van start. Naast de Griendtsveenseweg en Deurneseweg staan een maand lang borden waarop automobilisten gevraagd wordt zich aan de snelheid te houden en rekening te houden met fietsers.

Wethouders Helm Verhees van gemeente Deurne en Eric Beurskens van gemeente Horst aan de Maas delen die dag vanaf 07.30 uur goodie bags uit aan de scholieren die in de vroege ochtend richting school vertrekken. Beide gemeenten werken samen om de jonge schoolgaande fietsers te wijzen op goede zichtbaarheid tijdens het fietsen naar school of naar huis.

Veel jeugd maakt gebruik van deze route op de fiets maar er rijden ook veel auto’s, vrachtwagens en tractoren. De gemeente Deurne heeft daarom eerder al een aantal extra verkeersdrempels aangelegd. In de toekomst moet op deze route een fietsveilige verbinding komen. Dit jaar wordt die aangelegd van de Greenport Bikeway tot America. Daarna is het de bedoeling om de snelfietsroute via Deurne richting Helmond door te trekken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen