5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneWinnaars Deurne Wittut doneren prijzengeld aan Stichting Leergeld Deurne

Winnaars Deurne Wittut doneren prijzengeld aan Stichting Leergeld Deurne

Het winnende team De Hoogvliegers van Dorpsquiz Deurne Wittut heeft hun prijzengeld van 500 euro gedoneerd aan Stichting Leergeld Deurne. Dinsdag overhandigden de teamleden bestaande uit leraren en onderwijsassistenten van basisschool De Piramide en De Brigantijn de cheque aan de stichting.

“Wat geweldig! Gefeliciteerd met jullie overwinning en super dat Leergeld Deurne jullie goede doel is. Daar kunnen we weer heel veel mooie dingen mee doen”, meldt de stichting. De organisatie helpt op dit moment in Deurne ongeveer 360 kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Speuldries
Ook de andere winnende teams doneerden hun gewonnen prijzengeld aan een goed doel in de gemeente Deurne. Team De rest zonder Janus geeft hun gewonnen 300 euro aan Stichting Kasteelruïne Deurne en team Weet ik veel?! doneert de 100 euro die zij wonnen aan De Speuldries.

Laag inkomen
Het geld dat Stichting Leergeld heeft gekregen van team De Hoogvliegers zetten ze in bij het helpen van kinderen uit Deurne in de leeftijd van 4 tot 18 jaar waarvan ouders een laag inkomen hebben. Door de financiële omstandigheden kunnen de kinderen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Fiets of laptop
De stichting wil er voor zorgen dat deze kinderen wel gewoon mee kunnen doen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes zoals met sporten, muziek-, zwemles of deelname aan schoolreisjes of een schoolkamp. Ook regelt de organisatie bijvoorbeeld een tweedehands fiets of een nieuwe of gebruikte laptop voor de kinderen.

Foto: Facebook Basisschool De Piramide

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen