17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDAF Trucks sponsor van e-kartteam Hub van Doornecollege; "Ze laten perfectie en...

DAF Trucks sponsor van e-kartteam Hub van Doornecollege; “Ze laten perfectie en kwaliteit zien”

Het gaat goed met het e-kart-team van het Hub van Doornecollege in Deurne. Eind maart wonnen ze nog de OMO-praktijkwerkstukprijs met hun duurzame elektrische kart en sinds vorige week hebben ze ook een heuse sponsor. En niet zo maar één; DAF Trucks gaat het Deurnese kartteam ondersteunen zodat de leerlingen nog meer nieuwe dingen kunnen leren en ontwikkelen.

DAF koos ervoor het e-kartteam te sponsoren omdat ze zagen hoe gedreven en gemotiveerd zowel leerlingen als docenten zijn op de school: “Continu willen leren en verbeteren zit in hun genen, ze laten perfectie en kwaliteit zien”, legt een woordvoerder van DAF uit.

Oprichter
De verbondenheid tussen de school en de truckfabrikant is volgens beide partijen ook een logisch gevolg van dat de school de naam van de oprichter van DAF draagt. Het Hub van Doornecollege en Daf Trucks geven beiden aan trots te zijn op de samenwerking.

Glimmen
De leerlingen die in het e-kart-team zitten, keken wel even op toen ze hun eigen e-kart zagen glimmen met de nieuwe sponsoruitingen in combinatie met twee grote DAF trucks. Het team kreeg na het nieuws over de sponsoring een rondleiding door de fabriek en mocht een aantal trucks van binnen en buiten bekijken.

Techniek
Het e-kart team is één van de projecten van Sterk Techniek Onderwijs, een landelijk initiatief om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek. In de regio Helmond-de Peel werkt het Hub van Doornecollege samen met het Varendonckcollege en het Vakcollege Helmond. De projecten die op dit moment lopen bij het Hub van Doornecollege zijn de e-kart en het bouwen van een foodtruck.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen