4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneWinnaars Film Talent Award Brabant laten werk zien in Cacaofabriek Helmond

Winnaars Film Talent Award Brabant laten werk zien in Cacaofabriek Helmond

In de Cacaofabriek in Helmond worden vrijdag 28 oktober twee films vertoond van de winnaars van de Film Talent Award Brabant. Dit zijn de werken die tot  beste Brabantse Afstudeerfilms van het jaar werden uitgeroepen tijdens het Filmfestival Nacht van het Witte Doek in Deurne.

De prijzen werden enkele weken geleden voor de eerste keer toegekend tijdens het festival en uitgereikt door Monic Hendrickx, bekend van Penoza. Stichting Het Witte Doek kent voortaan jaarlijks tijdens haar Filmfestival twee Awards toe voor de genres ‘documentaire’ en ‘fictie/drama’.

Cocon
‘Cocon’ is één van de twee winnende films die in de Cacaofabriek zal worden vertoond. Het is een korte drama/fictie film van Lisette Vlassak uit Budel. De regisseur adopteert een alledaags puberdilemma en maakt zich dat volledig eigen. De film viel bij de jury van de Film Talent Award op in gemaakte keuzes van decoupage en montage en de zeer goede opbouw van de muziek. Vlassak studeerde af aan de Nederlandse Film Academie in Amsterdam.

Wat thuis, thuis maakt
‘Wat thuis, thuis maakt’ is de andere winnaar bij de awards voor aanstormend filmtalent. Het is een korte documentaire van Ruben Groetelaars waarbij de regisseur op zoek gaat naar wat nou eigenlijk thuis is. De maker draait de camera letterlijk om en vertelt het verhaal als een roadmovie. Met zijn documentaire studeerde hij af aan de Sint Joost School of Art & Design Breda.

Publieksprijs
Tijdens de avond in de Cacaofabriek wordt ook de film ‘More than a wall’ van Anne van Bree vertoond. Deze film won de publieksprijs tijdens de Nacht van het Witte Doek.

Gesprek
Beide regisseurs en de organisatoren van De Nacht van het Witte Doek zullen aanwezig zijn bij de vertoning en gaan na afloop met elkaar en het publiek in gesprek over wat deze films hebben los gemaakt. Ook zullen ze bespreken welke stappen de studenten nu gaan ze zetten na deze afstudeerfilms.

De filmavond vindt plaats op vrijdag 28 oktober en begint om 19.00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Cacaofabriek.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen