18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneWisseltentoonstelling Toon Kortoomspark

Wisseltentoonstelling Toon Kortoomspark

In het Toon Kortoomsmuseum is momenteel een wisseltentoonstelling te zien over “Zij die van Wijken weten”, een niet eerder uitgebracht boek van Toon Kortooms, over het leven en de belevenissen van de toenmalige wijkverpleging. Museum “ M’n Hokske uit Zeilberg heeft mede gezorgd voor de juiste aankleding. De tentoonstelling loopt van 1 April tot 1 Oktober. 

Verder is “ De Veenderij “, het restaurant op het Toon Kortoomspark, in een nieuw jasje gestoken. Het interieur heeft een nieuwe ‘oude’ industriële look gekregen. De Veenderij was vroeger de naam van de Turfstrooiselfabriek van Deurne. Hier werden de gestoken turven vermalen tot turfstrooisel wat gebruikt werd onder andere in paardenstallen en in de land- en tuinbouw. De vader van de schrijver Toon Kortooms was in die tijd directeur van deze fabriek.

Het interieur is opnieuw geschilderd in de kleuren van vroeger tijden. Ook is industriële verlichting aangebracht en zijn oude gereedschappen opnieuw te zien. Heel opvallend is de grote fotowand met daarop te zien o.a. de oude turfstrooiselfabriek en het oude locomotiefje met machinist die de turven vervoerde vanuit de Peel. Enkele oude attributen zijn geschonken door museum Techniek met een Ziel uit Neerkant.

Het Toon Kortooms park is het gehele jaar geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 u tot 18.00 u. Tijdens de schoolvakanties van regio zuid zijn wij 7 dagen per week geopend! Verdere informatie kunt u vinden op www.toonkortoomspark.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen