14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneWTC van Deurnese Daan van der Steijn trekt vanaf medio januari door...

WTC van Deurnese Daan van der Steijn trekt vanaf medio januari door Amerika

Het schaalmodel van het World Trade Center (WTC) van Daan van der Steijn uit Deurne is gearriveerd bij de douane in de haven van Galveston (Texas). “Als alles goed gaat, vertrekt het WTC vanuit daar op 8 januari per vrachtwagen naar Utah (Salt Lake City)”, aldus Van der Steijn.

Het is de bedoeling dat zijn bouwwerk vanaf medio januari door Amerika trekt en op veel plekken tentoongesteld wordt. Van der Steijn heeft op zijn Facebookpagina een commercial over de tour gedeeld. Als alles goed gaat, staat het World Trade Center van de Deurnenaar op 11 september in New York, de plek van de aanslagen op 11 september 2001. Van der Steijn: “Daar ben ik dan als het goed is bij, ongeacht de corona-situatie van dat moment.”

Rotterdam en Amsterdam
De afgelopen anderhalf jaar was het indrukwekkende schaalmodel al te zien in het gemeentehuis in Deurne en op tentoonstellingen in onder meer Rotterdam en Amsterdam. De 19-jarige Van der Steijn heeft drie en een half jaar aan zijn nagebouwde WTC gewerkt in de garage van zijn ouders.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen