23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- NeerkantYara Kastelijn eindigt als achtste bij NK wegwielrennen in Arnhem

Yara Kastelijn eindigt als achtste bij NK wegwielrennen in Arnhem

Bij het Nederlands kampioenschap wegwielrennen in Arnhem is Yara Kastelijn uit Neerkant zondag als achtste geëindigd. Op zes kilometer van de finish reed ze nog samen met de uiteindelijke winnaar op kop, maar in de laatste ronde ging die er alleen vandoor en werd Kastelijn in de eindsprint teruggepakt door de opvolgende renners.

De Neerkantse was de enige die mee kon komen toen Chantal van den Broek-Blaak ontsnapte uit een grote kopgroep met daarin Sophie von Berswordt, Nienke Vinke, Femke de Vries, Mischa Bredewold, Femke Gerritse, Pauliena Rooijakkers, Shirin van Anrooij, Loes Adegeest, Sabrina Stultiens, Leonie Bentveld en Nina Kessler.

Kastelijn probeerde Van den Broek-Blaak aan te vallen, maar die reageerde in de laatste ronde op 5 kilometer van de finish met een beslissende tegenaanval en ging solo als winnaar van het NK over de streep. Mischa Bredewold wist de sprint voor de tweede plaats te winnen en Nina Kessler werd derde. Bij de mannen eindigde de wedstrijd in een massasprint en ging de winst naar Dylan Groenewegen.

Foto: Ron Moeskop

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen