17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneJeugdleden KHD laten de zomer ‘horen’ tijdens openluchtconcert bij Ossenbeemd

Jeugdleden KHD laten de zomer ‘horen’ tijdens openluchtconcert bij Ossenbeemd

Door het regenachtige en frisse weer van afgelopen dagen was het voor de jeugdleden van Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) zondagochtend de vraag of hun zomerconcert wel onder zonnige weersomstandigheden zou kunnen plaatsvinden, maar gelukkig waren de weergoden hen gunstig gezind.

Voor de zekerheid was de eigen zaal van de KHD aan de Harmoniestraat al als uitwijklocatie gecommuniceerd. Gelukkig bleek die niet nodig. De zon scheen uitbundig en met de klanken van de jonge muzikanten in de groene omgeving van de Ossenbeemd werd het een succesvol openluchtconcert met een groot aantal bezoekers.

60 jaar
Het optreden vond niet alleen plaats in het kader van het 150-jarig jubileum van de KHD, maar ook vanwege dat het precies 60 jaar geleden was dat dankzij de inspanningen van toenmalig dirigent Dirk Koster het jeugdorkest werd opgericht.

Alle verschillende jongerenafdelingen van de Deurnese Koniklijke Harmonie lieten van zich horen tijdens het concert bij het natuur- en milieucentrum aan het Haageind in Deurne. Zo trad de blokfluitgroep op onder leiding van Merel Damen-Cuppen, het Jeugdensemble met als dirigent Marga van der Wallen en onder leiding van Maarten Manders het Slagwerkensemble en de Jeugdslagwerkgroep. Ook een aantal muzikanten van het eerste uur sloten aan bij het optreden.

Jan van Cuijkbokaal
Tijdens het concert werd zondag ook de Jan van Cuijkbokaal uitgereikt. Deze trofee wordt al sinds 2007 jaarlijks door de jeugdcommissie van de KHD uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de jeugd van de KHD. Tot haar grote verrassing mocht dit jaar Lieke Schrama de bokaal in ontvangst nemen.

Volgens de jeugdcommissie is zij bijzonder actief bij het organiseren van activiteiten voor de jeugd, zoals onder andere het kamp en de bingo. Daarnaast werd ze geroemd om haar creativiteit bij versieringen tijdens concerten en de presentatie tijdens jeugdconcerten, die ze regelmatig voor haar rekening neemt. Lieke ondersteunt verder vaak de jongste leden op haar klarinet. Dit liet ze ook zondag zien en horen tijdens het openluchtconcert ‘Zomer in je bol’.

Foto’s: KHD Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen