25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneZangtalent gezocht voor nieuw kinderkoor Liessel met kerstliederen

Zangtalent gezocht voor nieuw kinderkoor Liessel met kerstliederen

Kerstliedjes als ‘Er is een kindeke op aard’ en ‘De herdertjes lagen bij nachten’ moeten onder meer het repertoire worden bij een optreden van een nieuw kinderkoor. Wim Boerekamp uit Liessel houdt zich al zijn hele leven bezig met volkszang en liedkunst en wil proberen een koor te vormen met jonge zangtalenten die mogelijk op zondag 18 december een uitvoering met kerstliederen geven in de Protestantse Kerk in Deurne.

In overeenstemming met basisschool De Zonnebloem in Liessel gaat Boerekamp komende woensdag vanaf 15.00 uur stemtesten afnemen van mogelijk deelnemers. Hij hoopt op belangstelling van zowel kinderen in Liessel als daarbuiten die het leuk vinden om samen kerstliedjes te zingen. Aanmelden kan bij Wim Boerekamp vanaf woensdag op de Hazelaar 68 in Liessel of telefonisch via 0493-31 37 96.

Repetities
Als er genoeg animo is, wil Boerekamp in 2023 doorgaan met repetities voor het zingen met ritmische beweging. Hiervoor zijn mogelijkheden op de basisschool maar ook in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. Deelname is gratis voor alle repetities.

Gregoriaans
Wim Boerekamp is gespecialiseerd in volkszang, liedkunst, en oud en oorspronkelijk Gregoriaans. Hiermee kwam hij in aanraking op de kweekscholen in Den Bosch en Eindhoven en bij Theo Driessen in Helmond met de Wardmethode. Boerekamp studeerde later in Maastricht en Utrecht en Den Haag voor hogere studies met middeleeuwse handschriften. Ook was hij aangesloten bij de internationale Pueri Cantoresbeweging en maakte vele reizen met zijn jongens en heren van Deurne ’67 in het buitenland.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen