16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneZangvereniging Together uit Deurne voert Missa Brevis uit tijdens Heilige Mis in...

Zangvereniging Together uit Deurne voert Missa Brevis uit tijdens Heilige Mis in Ommel

Zangvereniging Together uit Deurne geeft zondag 26 mei tijdens de Heilige Mis in de kerk van Ommel een uitvoering van de Missa Brevis van Jacob de Haan. Deze wordt aangevuld met een aantal Marialiederen en andere toepasselijke muziek voor de meimaand waarin bedevaarten en Mariavieringen in de Onze Lieve Vrouwe Presentatiekerk traditie zijn.

Zeker voor de oudere generatie is Ommel een begrip: te voet of op de fiets, vaak op een heel vroeg tijdstip, werd koers gezet naar Ommel om daar één van de zondagse Heilige Missen bij te wonen. Ook tegenwoordig staan de vieringen in mei nog volop in de belangstelling. Voor de ruim 65 leden van Zangvereniging Together reden genoeg om daar een bijdrage aan te willen leveren.

De Missa Brevis is van oorsprong een mis voor koor en blaasorkest, geschreven ter gelegenheid van het duizendste geboortejaar van paus Saint-Léon. In zijn geboorteplaats Éguisheim in Frankrijk vond op 23 juni 2002 de première van het stuk plaats onder leiding van Jacob de Haan. Er zijn voor deze mis diverse uitvoeringsmogelijkheden mogelijk. Jacob de Haan werd geboren op 28 maart 1959 geboren in Heerenveen en behoort tot de meest uitgevoerde levende klassieke componisten van deze tijd, met name op het gebied van de symfonische blaasmuziek en de koormuziek.

Zangvereniging Together is een gemengd koor met een meestal een vierstemmig repertoire en staat onder leiding van dirigent Mario Geurtjens. De begeleiding op orgel en piano wordt verzorgd door Ludmila Seroo Ferroni.

Het optreden van Together vindt plaats op zondag 26 mei om 9.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk aan de Marialaan 16 in Ommel.

Foto: Zangvereniging Together

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen