25.4 C
Deurne
zondag 11 juni 2023
Home- DeurneZangvereniging Together zingt in Ommel; koor groeit uit ‘Walsbergse voegen’

Zangvereniging Together zingt in Ommel; koor groeit uit ‘Walsbergse voegen’

De leden van Zangvereniging Together uit Deurne zingen zondag 7 mei tijdens de heilige mis in de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw Praesentatie in Ommel. Deze keer staat de Missa Brevis van Jacob de Haan op het programma. Een mis in het Latijn; de klassieke taal van de kerk, maar de zang van Together zal er volgens de koorleden een eigentijdse klank aan geven.

Het koor heeft sinds het begin van dit jaar een kleine naamsverandering ondergaan. De Walsbergse Zangvereniging Together gebruikt voortaan niet meer het voorvoegsel ‘Walsbergse’: “Met deze ruimere benaming willen wij meer de nadruk leggen op het feit, dat onze koorleden afkomstig zijn uit heel Deurne en de regio en het koor zich ook nadrukkelijk richt op een breed publiek in de hele regio.”

65 leden
In Ommel zingt het koor ook een deel uit de Coral: cantate 147 van Johann Sebastian Bach en is aandacht voor volkszang. “Mooie traditionele gezangen, die passen in de mei-viering. Door zelf mee te zingen wordt de beleving van deze dienst nog veel intenser”, zeggen de koorleden van Together. De ruim 65 zangers en zangeressen staan onder leiding van dirigent Mario Geurtjens en worden op orgel begeleid door Ludmila Seroo Ferroni. Voor het koor is dit ook de eerste kennismaking met de nieuwe pastoor Steijaert, die in de loop van 2022 is begonnen in deze parochie.

De dienst begint zondag 7 mei om 9.00 uur en vindt plaats in de kerk aan de Marialaan 16 in Ommel.

Foto: Zangvereniging Together

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen