23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- ZeilbergZeilberg op ’t Plein breidt uit: ‘Nog meer gezelligheid en een dag...

Zeilberg op ’t Plein breidt uit: ‘Nog meer gezelligheid en een dag extra voor hele familie’

Het evenement Zeilberg op ’t Plein ontstond als kleinschalig alternatief voor 9Zero dat in 2022 stopte. Na een eerste editie vorig jaar, lijkt het nieuwe kleinere festival nu toch al enigszins uit zijn jasje te groeien. In plaats van twee dagen vorig jaar, duurt Zeilberg op ’t Plein dit keer drie dagen.

“Dat was eigenlijk vorig jaar ook al de bedoeling, maar omdat het toen te kort dag was om bepaalde dingen te regelen, zijn we gestart met twee dagen”, vertelt Bas Elbers die vanuit ZSV betrokken is bij de organisatie. “Vooral de blaaskappellen die tijdens de derde dag optreden, hebben een heel druk schema voor het hele jaar en daar moeten we dus ver van te voren al afspraken mee maken. Dit jaar is dat gelukt en hebben we bij Zeilberg op ’t Plein nog meer gezelligheid en een dag extra voor hele familie.”

Waardige opvolger
Het dorpsfeest op het Kerkplein in de Zeilberg bleek in 2023 een waardige opvolger van 9Zero en met dat succes in het achterhoofd heeft de organisatie nu een programma opgesteld dat begint op vrijdag 21 juni met het ‘Oranje Feest’, waarbij het EK-duel Nederland-Frankrijk centraal staat.

“Dat is dus wel net iets anders dan vorig jaar op vrijdag. Hopelijk wordt het net zo mooi als bij het 100-jarig bestaan van de Zeilberg. Toen hadden we tijdens de festiviteiten het WK-duel Spanje-Nederland dat we toen op groot scherm keken met z’n allen en Oranje won met 1-5. Dat geeft toch wel een speciaal gevoel als je met een grote groep naar zo’n wedstrijd kijkt”, zegt Elbers.

‘Mooie line-up’
Naast de voetbalwedstrijd is er vrijdag een optreden van zangeres Monique Smit, dj’s Stan en Bots en The Outsiders. “Ook dit jaar hebben we met alle verenigingen en de gezamenlijk horeca weer een hele mooie line-up voor elkaar gekregen die voor jong en oud aantrekkelijk is. Het is echt een feest voor en door Zeilberg”, aldus Bas Elbers. De eerste avond van Zeilberg op ’t Plein duurt van 19.00 tot 01.30 uur.

De zaterdagavond is net als vorig jaar gereserveerd voor Classics op het Plein. “Daarbij ook weer een gevarieerd aanbod van liveoptredens van onder andere onze eigen Zeilbergse Emptyfield en de knaller van de avond: The Hillbilly Moonshiners. Zij stonden vorig jaar ook tijdens de tweede avond op het podium en toen ging het dak er volledig af”, legt Elbers uit.

“Ze spelen Bluegrass-versies van bekende actuele en oudere nummers en dat slaat zowel bij het jongere als wat oudere publiek heel goed aan. Tussen de optredens door blijft de feeststemming er ook gewoon in zitten doordat we DMG-dj Ivan van Oosterhout weer ingeschakeld hebben om de muziek te verzorgen.”

Familiedag
De derde, extra dag van het dorpsfeest wordt volgens Bas Elbers een moment dat echt iedereen van het dorp bij elkaar kan komen op het Kerkplein: “We noemen het ook niet voor niet een familiedag. Je kunt lekker een terrasje pikken en wat drinken, maar er is ook gedacht aan allerlei soorten eten: van hotdogs tot pannenkoeken en poffertjes en van saté en stoofvlees tot lekkere frietjes.”

Voor de kinderen is er een groot springkussen en ze kunnen meedoen aan verschillende activiteiten, legt Elbers uit: “Verder zijn er optredens van verschillende blaaskappelen, zoals Veullewait, Bolbloazers en Vtop. Ook treden de percussiegroep van Excelsior en Play it again Sam meerdere keren tijdens de middag op en het hele gebeuren wordt gepresenteerd door Tom Wijnands van de Pottenbakkers.”

De familiedag in de Zeilberg duurt zondag van 13.00 tot 17.30 uur en de toegang is gratis. Tickets voor de optredens op vrijdag en zaterdag zijn verkrijgbaar via cafebrightside.nl.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen