22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneFrisbee- en trampolineteam Willibrord Gymnasium opnieuw kampioen bij Olympic Moves in Papendal

Frisbee- en trampolineteam Willibrord Gymnasium opnieuw kampioen bij Olympic Moves in Papendal

Het frisbeeteam van het Willibrord Gymnasium uit Deurne heeft hun titel dat het vorig jaar behaalde bij de Olympic Moves in Papendal met succes weten te verdedigen. Voor de tweede keer werden ze bij de grootste schoolsportcompetitie van Nederland kampioen. Ook het trampolineteam won namens het Willibrord Gymnasium voor de tweede keer op rij de titel.

Aan de wedstrijden die worden georganiseerd door NOC*NSF en KVLO, deden dit keer ruim 36.000 scholieren van 400 middelbare scholen mee. Na landelijke en regionale wedstrijden kwalificeerden 6.000 leerlingen zich voor The School Final op Sportcentrum Papendal eerder deze maand. Er werd in achttien sportdisciplines om de prijzen gestreden.

Tijdens de Olympic Moves staan niet alleen het belang van sport en bewegen centraal, maar ook de olympische waarden: vriendschap, respect en excelleren. Sport heeft volgens de organisatie de potentie om een positieve invloed te hebben op (jonge) levens.

“Naast de fysieke voordelen biedt sport namelijk ook kansen voor jongeren om te leren over samenwerken, discipline, eigenwaarde en het omgaan met overwinningen en nederlagen. Olympic Moves laat zien hoe waardevol het is dat zoveel jongeren in beweging komen: er ontstaan nieuwe vriendschappen, er wordt fanatiek gesport, en leerlingen halen het beste uit zichzelf”, aldus NOC-NSF en KVLO.

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen